Συμφωνία κυβέρνησης - τραπεζιτών για την προστασία της πρώτης κατοικίας

Συμφωνία κυβέρνησης - τραπεζιτών για την προστασία της πρώτης κατοικίας Facebook Twitter
ΑΠΕ
0

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι διαβουλεύσεις της κυβέρνησης και των τραπεζιτών, σχετικά με τις νέες ρυθμίσεις για την προστασία της πρώτης κατοικίας. 

Στη σημερινή, πολύωρη σύσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, ο υφυπουργός κ. Λιάκος, στελέχη των νομικών υπηρεσιών των υπουργείων Δικαιοσύνης, Οικονομικών, Οικονομίας και Ανάπτυξης, καθώς και οι εκπρόσωποι της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, κ. Καλαντώνης και κα Απαλαγάκη.

Τελικώς οι δύο πλευρές συμφώνησαν, ομόφωνα, αναφορικά με το πλαίσιο της νέας ρύθμισης για την προστασία της πρώτης κατοικίας, όπως αναφέρουν συνεργάτες του υπουργού Επικρατείας που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η συμφωνία προβλέπει προστασία ενός έτους για όλους, με το χρονικό διάστημα να φτάνει τα 5 χρόνια για ανέργους και ανάπηρους. Η ρύθμιση αφορά σε υπόλοιπο δανείου €130.000, για σπίτια αντικειμενικής αξίας μέχρι €250.000.

Το όριο εισοδήματος, θα οριστεί στα 12.500€ για άγαμους και στα 21.000€ για έγγαμους με προσαύξηση 5.000€ για κάθε παιδί και πλαφόν τα 36.000 ευρώ.

«Η συμφωνία θα αντικαταστήσει από την 01/03/2019 το άρθρο 9 του ν.3869/10» σημείωσαν οι ίδιες πηγές. 

Οι συνεργάτες του κ. Φλαμπουράρη διευκρίνισαν παράλληλα πως θα γίνουν, άμεσα, όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να εισαχθεί το νέο πλαίσιο, προς ψήφιση στη Βουλή.

«Στη συνέχεια θα ακολουθήσει η επεξεργασία για τη συνολική αναθεώρηση των πλαισίων ρύθμισης των ιδιωτικών χρεών», αναφέρουν οι ίδιες πηγές. 

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ