Στουρνάρας: Θα ζητήσουμε πλήρη άρση των capital controls «το συντομότερο δυνατό»

Στουρνάρας: Θα ζητήσουμε πλήρη άρση των capital controls «το συντομότερο δυνατό» Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Η Τράπεζα της Ελλάδας θα ζητήσει πλήρη άρση των capital controls, το συντομότερο δυνατόν, όπως δήλωσε ο διοικητής της Γιάννης Στουρνάρας

Αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο κ. Στουρνάρας δήλωσε: «Θα εισηγηθούμε την πλήρη απάλειψη των capital controls το συντομότερο δυνατόν. Για τα κόκκινα δάνεια υπάρχουν δυο λύσεις στο τραπέζι και η κυβέρνηση θα επιλέξει την καλύτερη».

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος άφησε σαφείς αιχμές και σε βάρος της προηγούμενης κυβέρνησης όταν σχολίασε πως, μετά από 3,5 χρόνια, αυτή είναι η πρώτη φορά που επισκέπτεται το Μέγαρο Μαξίμου. Κλείνοντας, διαβεβαίωσε πως η Τράπεζα της Ελλάδος θα σταθεί αρωγός στο έργο της κυβέρνησης, όπως άλλωστε προβλέπει και ο θεσμικός της ρόλος.

Στη συνάντηση συμμετείχε και ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και σύμφωνα με τον διοικητή της ΤτΕ, οι τρεις άνδρες είχαν μία εποικοδομητική συζήτηση για το τραπεζικό σύστημα και τις εξελίξεις στην ελληνική οικονομία. «Η Ελλάδα χρειάζεται δημοσιονομικό χώρο για να κάνει μεταρρυθμίσεις και να έχει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης».

«Με τα μέχρι στιγμής στοιχεία που έχουμε, τα οποία μπορεί να αλλάξουν, φέτος θα υπάρξει δημοσιονομικό κενό», εκτίμησε ο ίδιος, προσθέτοντας ότι έγινε εκτενής συζήτηση και για τα «κόκκινα δάνεια», μεταφέροντας πως η κυβέρνηση θέλει να προκρίνει και τις δύο λύσεις και να επιλέξει η ίδια στη συνέχεια την πιο κατάλληλη.

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ