Στις 2 Νοεμβρίου ανακοινώνεται το «καλάθι του νοικοκυριού» - Θα αλλάζει κάθε Τετάρτη

Στις 2 Νοεμβρίου ανακοινώνεται το «καλάθι του νοικοκυριού» - Θα αλλάζει κάθε Τετάρτη Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Στις 2 Νοεμβρίου θα ανακοινωθεί το καλάθι του νοικοκυριού, θα διατηρείται για επτά μέρες και θα αλλάζει κάθε Τετάρτη.

Αυτό ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης σήμερα το πρωί στο Open, ενώ υπογράμμισε ότι το υπουργείο δέχεται, εκτός από την υποχρεωτική εφαρμογή του καλαθιού για τις 15-17 μεγάλες αλυσίδες, να συμμετάσχουν και μικρότερες αλυσίδες.

«Δεχόμαστε να υπάρχει ξεχωριστό καλάθι από οποιαδήποτε άλλη μικρή αλυσίδα αλλά αν το κάνει απλώς θα πρέπει να το τηρήσει» είπε ο αναπληρωτής υπουργός, προσθέτοντας ότι οι έλεγχοι θα είναι συνεχείς και θα προβλέπεται πρόστιμο 5.000 ευρώ την ημέρα.

«Η Επιτροπή Ανταγωνισμού κάνει τη δουλειά της κι εμείς τη δική μας» σχολίασε ο ίδιος απαντώντας σε ερώτηση εάν θα έχει προλάβει η Επιτροπή να γνωμοδοτήσει τις επόμενες επτά ημέρες, καθώς, όπως είπε, η νομοθετική ρύθμιση θα έρθει στη Βουλή για ψήφιση εντός της προσεχούς εβδομάδας.

Ο κ. Παπαθανάσης σημείωσε ότι δεν υπάρχει περιορισμός εάν τα προϊόντα που θα βάλει κάθε επιχείρηση στο καλάθι θα είναι επώνυμα ή ιδιωτικής ετικέτας «σκοπός είναι να υπάρξει συγκράτηση και μειωμένες τιμές».

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

11ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών: H ατζέντα και ποιοι θα βρίσκονται φέτος στους Δελφούς

Οικονομία / 11ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών: H ατζέντα και ποιοι θα βρίσκονται φέτος στους Δελφούς

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι, στελέχη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αρχηγοί κρατών, επενδυτές, στελέχη επιχειρήσεων και κορυφαίοι αναλυτές συναντώνται στους Δελφούς, προκειμένου να αναλύσουν τις προκλήσεις της νέας εποχής
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΠΟΛΕΜΟΣ ΒΕΝΖΙΝΗ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΕΥΡΩΠΗ

Οικονομία / Γιατί οι τιμές πετρελαίου και φυσικού αερίου μπορεί να παραμείνουν υψηλές στην Ευρώπη ακόμη κι αν τελειώσει ο πόλεμος με το Ιράν

Οι τιμές ενέργειας στην Ευρώπη ενδέχεται να παραμείνουν υψηλές για κάποιο διάστημα, παρόλο που η περιοχή δεν εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τα Στενά του Ορμούζ - Τι «κρύβεται» πίσω από αυτό
THE LIFO TEAM