Σταθάκης: Καμία αύξηση στην τιμή του ρεύματος - Τι απαντά για την μείωση έκπτωσης στη ΔΕΗ

Σταθάκης: Καμία αύξηση στην τιμή του ρεύματος - Τι απαντά για την μείωση έκπτωσης στη ΔΕΗ Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΝΤΖΙΑΡΗΣ
0

Τη διαβεβαίωση ότι δεν πρόκειται να αυξηθεί η τιμή του ρεύματος, έδωσε Γιώργος Σταθάκης, που σχολίασε επίσης την απόφαση της ΔΕΗ για μείωση της έκπτωσης στους συνεπείς πελάτες και όσους προπληρώνουν την κατανάλωση ρεύματος.

Σε συνέντευξη στο Open, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας αναφέρθηκε και στην απόφαση της ΔΕΗ να περιορίσει την έκπτωση συνέπειας. 

«Η ΔΕΗ αποφασίζει για τις εκπτώσεις που κάνει στους πελάτες της στο πλαίσιο του ανταγωνισμού. Είναι 100% δική της απόφαση. Αυτή ρυθμίζει την εκπτωτική της πολιτική, δεν είναι θέμα της κυβέρνησης. Την κυβέρνηση την αφορά η τιμή του ρεύματος. Έχουμε πει κατ' επανάληψη ότι δεν πρόκειται να υπάρξει αύξηση στην τιμή του ρεύματος, κι αυτό είναι κυβερνητική ευθύνη», είπε ο Γιώργος Σταθάκης. 

Επισήμανε, δε, ότι σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, η τιμή του ρεύματος στην Ελλάδα μειώθηκε και το 2017 και το 2018 εξαιτίας του ανταγωνισμού και των εμπορικών πολιτικών των εταιρειών.

Σχετικά με τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης για τη βιωσιμότητα της ΔΕΗ, ο υπουργός τόνισε ότι η παρούσα κυβέρνηση ακύρωσε το σχέδιο της ΝΔ για πλήρη ιδιωτικοποίηση της επιχείρησης και κατάφερε η ΔΕΗ να παραμείνει βασικός παραγωγός ενέργειας στη χώρα, προσαρμοζόμενη σ' ένα πιο ανταγωνιστικό περιβάλλον.

Υπενθυμίζεται πως το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ αποφάσισε μείωση των εκπτώσεων για τους συνεπείς πελάτες και όσους προπληρώνουν την κατανάλωση ρεύματος, ενώ παράλληλα, ενέκρινε την έναρξη διαπραγματεύσεων με τη βιομηχανία για τα τιμολόγια.

Ειδικότερα, από την 1η Απριλίου η έκπτωση για όσους πληρώνουν έγκαιρα τον λογαριασμό που είναι σήμερα 15% μειώνεται στο 10%. ενώ η έκπτωση για την προπληρωμή της ετήσιας κατανάλωσης που είναι σήμερα 6% θα διαμορφωθεί σε 4%.

Σε ότι αφορά τα βιομηχανικά τιμολόγια,τέλος, η απόφαση που ελήφθη προβλέπει την έναρξη διαπραγματεύσεων με τις επιχειρήσεις, για αυξήσεις μέχρι 10%.

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ