Παράταση 2 ημερών στην επιστρεπτέα προκαταβολή 6 ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

 

Ο υπουργός Οικονομικών επισήμανε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ότι θα δοθεί παράταση στην επιστρεπτέα, η οποία ήταν να πληρωθεί 3-5 Μαρτίου.

 

Πρόσθεσε ακόμα, ότι αποφασίστηκε να δοθεί παράταση των προθεσμιών υποβολής δικαιολογητικών μέχρι 30/6/2021 σε όλες τις επιστρεπτέες.

 

Το μεγαλύτερο μερίδιο της επιστρεπτέας θα λάβει σύμφωνα με τον υπουργό ο τομέας της εστίασης.

 

Σχετικά με τα λάθη που έχουν γίνει στις δηλώσεις ιδιοκτήτων για να αποζημιωθούν για τα μειωμένα ενοίκια, ο Γ. Σταϊκούρας είπε ότι θα αξιολογηθεί το άνοιγμα της πλατφόρμας για διορθώσεις.

 

Σχετικά με τα ενοίκια, ο υπουργός είπε ότι στην πρώτη φάση έχουν συμψηφιστεί 227.887 υποχρεώσεις. «Για το Δεκέμβριο πληρώσαμε 205.646 καταβάλλοντας 22,1 εκατ. Ευρώ. 35.000 πολίτες δεν έχουν σωστό IBAN για το Νοέμβριο. Αρχές Μαρτίου θα πληρώσουμε τον Ιανουάριο. Πρώτη μας προτεραιότητα να πληρώσουμε τις εκκρεμότητες και μετά η ΑΑΔΕ να δει που υπάρχουν σφάλματα από το παρελθόν και να τα διορθώσουμε.»

 

Υπενθύμισε ακόμα, ότι όσοι είναι σε ρυθμίσεις, οι δόσεις, οι οποίες είναι μέσα στην περίοδο του κορωνοϊού, μεταφέρονται στο τέλος της περιόδου.

 

Επιπλέον, ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει καμία σκέψη για παράταση στα τέλη κυκλοφορίας ενώ όσον αφορά, τα δάνεια και τις επιδοτήσεις, ανέφερε ότι, σε συμφωνία με τους θεσμούς, αποφασίστηκε «πρόγραμμα 8 μηνών για επιχειρήσεις μικρές και μεσαίες, με επιδότηση 90% του ενήμερου δανείου και 80% του «κόκκινου», με προϋπολογισμό της τάξης των 300 εκατ. ευρώ».

 

Με πληροφορίες του ΣΚΑΪ