ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Σταϊκούρας: Μέσα στο 2020 οι διαπραγματεύσεις για μείωση του πρωτογενούς πλεονάσματος

Σταϊκούρας: Μέσα στο 2020 οι διαπραγματεύσεις για μείωση του πρωτογενούς πλεονάσματος Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων για τη μείωση του πρωτογενούς πλεονάσματος μέσα στο 2020 και στοχευμένη μείωση του ΕΝΦΙΑ (υπέρ των μικρότερων και μεσαίων ιδιοκτησιών), προαναγγέλλει ο Χρήστος Σταϊκούρας.

Ο υπουργός Οικονομικών σε συνέντευξή του στα Παραπολιτικά, αναφέρεται στο πότε θα ξεκινήσουν και θα ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές για τη μείωση του στόχου 3,5% του ΑΕΠ για το πρωτογενές πλεόνασμα. «Θα ξεκινήσουν και εκτιμώ ότι θα ολοκληρωθούν μέσα στο 2020».

Αναφορικά με την προστασία της πρώτης κατοικίας, ο Χρ. Σταϊκούρας αναφέρει: «Μέχρι τέλος Απριλίου καλούμε τους πολίτες να αξιοποιήσουν τις ευνοϊκές ρυθμίσεις του νόμου, μετά και τις συνεχείς βελτιώσεις που έγιναν τους τελευταίους μήνες σε ρυθμίσεις του». Συγχρόνως ο υπουργός Οικονομικών γνωστοποιεί ότι «στη συνέχεια, θα διαμορφωθεί κάποιο πλαίσιο για τα οικονομικά ασθενέστερα νοικοκυριά με άσκηση κοινωνικής πολιτικής».

Για τη μείωση, τέλος, του ΕΝΦΙΑ, ο υπουργός σχολίασε: εκτιμούμε ότι θα συνοδεύει τα φετινά εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ. «Με αυτό το 8%, το οποίο δεν θα είναι οριζόντιο αλλά θα κατευθύνεται κυρίως στις χαμηλότερες και τις μεσαίες ιδιοκτησίες», επισημαίνει.

Οικονομία
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ