Σταϊκούρας: Επιτυχής η έξοδος στις αγορές με το 7ετές ομόλογο- 2 δισ. ευρώ, στο 2% το επιτόκιο

Σταϊκούρας: Επιτυχής η έξοδος στις αγορές με το 7ετές ομόλογο- 2 δισ. ευρώ, στο 2% το επιτόκιο Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Επιτυχή χαρακτήρισε ο Χρήστος Σταϊκούρας την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές με το 7ετές ομόλογο, με το οποίο το δημόσιο άντλησε 2 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο 2%.

Ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι το κόστος δανεισμού είναι όσο της έκδοσης 7ετούς ομολόγου τον περασμένο Ιούλιο, «με πολύ καλύτερο οικονομικό περιβάλλον τότε», σχολίασε, ενώ επεσήμανε ότι το κόστος δανεισμού είναι πολύ χαμηλότερο της αντίστοιχης έκδοσης του Μαρτίου 2018, όταν διαμορφώθηκε στο 3,5%.

«Σήμερα η Ελλάδα, μέσα στις αντίξοες κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες που έχει δημιουργήσει παγκοσμίως η πανδημία, βγήκε στις αγορές. Και τα κατάφερε! Η έκδοση 7ετούς ομολόγου, ύψους 2 δισ. ευρώ, με επιτόκιο 2%, αποτελεί θετική εξέλιξη», δήλωσε ο κ. Σταϊκούρας, που σημείωσε την «καλή ποιότητα» της σημερινής έκδοσης, με δεδομένο ότι «η πλειοψηφία είναι ξένα χαρτοφυλάκια και θεσμικοί επενδυτές».

«Με αυτά τα δεδομένα, το οικονομικό και πολιτικό εγχείρημα πέτυχε. Η εμπιστοσύνη των αγορών στην κυβερνητική πολιτική επιβεβαιώνεται. Η Ελλάδα απέδειξε ότι και μέσα σε αντίξοες συνθήκες μπορεί να τα καταφέρει», κατέληξε ο Χρήστος Σταϊκούρας.

Οικονομία
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ