Σταϊκούρας: Ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασης για επιστρεπτέα προκαταβολή 4

Σταϊκούρας: Ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασης για επιστρεπτέα προκαταβολή 4 Facebook Twitter
Σταϊκούρας: Ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασης για επιστρεπτέα προκαταβολή 4 (Eurokinissi)
0

Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο παράτασης στην επιστρεπτέα προκαταβολή 4 , αλλά και στη νέα ρύθμιση 100 και 120 δόσεων, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, ανέφερε πως σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία για την επιστρεπτέα προκαταβολή 4, έως το βράδυ χθες είχαν υποβάλει αιτήσεις 380.000 επιχειρήσεις για περίπου 1,9 δισ. ευρώ και έχουν πιστωθεί στους λογαριασμούς 320.000 επιχειρήσεων 1,53 δισ. ευρώ.

«Να δούμε πώς θα πάει η διαδικασία, θα συνεχίσουμε να πληρώνουμε και την επόμενη εβδομάδα, αλλά και το πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου», είπε, «αφού για κάποιες από τις εταιρείες θα χρειαστεί μεγαλύτερος έλεγχος από την ΑΑΔΕ».

Πρόσθεσε δε, ότι «θα δούμε εάν χρειάζεται να υπάρξει παράταση», σημειώνοντας πως «στις προηγούμενες επιστρεπτέες δώσαμε μία ολιγοήμερη παράταση. Ωστόσο, όσο δίνεις ολιγοήμερη παράταση, τόσο θα πρέπει να ξέρει κάποιος ότι και οι προθεσμίες πληρωμής μεταφέρονται».

Για την επιστρεπτέα προκαταβολής 5, δήλωσε ότι αυτή θα δοθεί τον Ιανουάριο με συμπερίληψη των στοιχείων του Δεκεμβρίου και με μη επιστροφή του 50% (όπως και στην επιστρεπτέα 4).

Ερωτηθείς για την πιθανότητα νέας ρύθμισης 100 και 120 δόσεων, ο Χρήστος Σταϊκούρας δεν την απέκλεισε. Ωστόσο επανέλαβε ότι τέτοιου είδους αποφάσεις θα ληφθούν αργότερα, ανάλογα με την πορεία της πανδημίας.

«Με τα σημερινά δεδομένα δεν έχω να προσθέσω κάτι σε σχέση με όσα έχουμε ανακοινώσει» είπε, συμπληρώνοντας, πάντως, πως «θα δούμε πώς θα εξελιχθεί η υγειονομική κρίση τους επόμενους μήνες και ανάλογα θα αντιδράσουμε» δήλωσε.

Ο υπουργός προανήγγειλε, παράλληλα, την επέκταση και τον Δεκέμβριο του μέτρου στήριξης σε ιδιοκτήτες ακινήτων που έχουν «κουρευτεί» τα μισθώματά τους (προβλέπεται η επιστροφή του 50% του ποσού της ζημίας στον ιδιοκτήτη), ενώ σε σχέση με τις αναστολές σημείωσε ότι θα συνεχιστούν και τον επόμενο μήνα.

Τέλος, για το επίδομα θέρμανσης, επανέλαβε τα διευρυμένα κριτήρια και ανέφερε ότι η πλατφόρμα θα ανοίξει μέσα στον Δεκέμβριο και η προκαταβολή θα γίνει επίσης μέσα στον Δεκέμβριο.

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα στα τρία παιδιά στην Ελλάδα στερείται βασικά αγαθά- Πρωταθλήτρια στην παιδική στέρηση

Οικονομία / Ένα στα τρία παιδιά στην Ελλάδα στερείται βασικά αγαθά- Πρωταθλήτρια στην παιδική στέρηση

Στο 33,6% το ποσοστό των παιδιών που μεγαλώνουν χωρίς βασικά είδη ένδυσης, τροφής, παιγνιδιών ή πρόσβασης σε δραστηριότητες – Δραματική η επίδραση του μορφωτικού επιπέδου των γονέων
LIFO NEWSROOM
Ο Γιάννος Περλέγκας ανεβάζει τον «Κατσούρμπο» του Χορτάτση

Θέατρο / Γιάννος Περλέγκας: «Ο Κατσούρμπος μας είναι μια απόπειρα να γίνουμε πιο αθώοι»

Ο Γιάννος Περλέγκας σκηνοθετεί το έργο του Χορτάτση στο πλαίσιο του στο πλαίσιο του Κύκλου Ρίζες του Φεστιβάλ Αθηνών. Τον συναντήσαμε στις πρόβες όπου μας μίλησε για την αξία του Κρητικού συγγραφέα και του έργου του και την ανάγκη για περισσότερη λαϊκότητα στο θέατρο. Κάτι που φιλοδοξεί να μας δώσει με αυτό το ανέβασμα.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Νομοσχέδιο για επιδότηση ενοικίου: Η ΠΟΜΙΔΑ καταγγέλλει «επιβράβευση» ασυνεπών ενοικιαστών με δημόσιο χρήμα

Οικονομία / Νομοσχέδιο για επιδότηση ενοικίου: Η ΠΟΜΙΔΑ καταγγέλλει «επιβράβευση» ασυνεπών ενοικιαστών με δημόσιο χρήμα

Η Ομοσπονδία υπενθυμίζει ότι αντίστοιχα προβλήματα υπάρχουν και με το ήδη ισχύον επίδομα ενοικίου, που από το 2016 καταβάλλεται απευθείας στους ενοικιαστές «χωρίς να υπάρχει εγγύηση πως αυτοί αποδίδουν τα χρήματα στους ιδιοκτήτες»
LIFO NEWSROOM