Σταϊκούρας: Άνω των 3 δισ. ευρώ το μηνιαίο κόστος καθολικού lockdown στην Αττική

Σταϊκούρας: Άνω των 3 δισ. ευρώ το μηνιαίο κόστος καθολικού lockdown στην Αττική Facebook Twitter
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI
0

Άνω των 3 δισ. ευρώ θα είναι το μηνιαίο δημοσιονομικό κόστος από ένα καθολικό lockdown στην Αττική, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, ο υπουργός είπε ότι «τώρα το κόστος με τα υφιστάμενα μέτρα είναι στα 2,5 δισ. ευρώ», επισημαίνοντας πως η κυβέρνηση κάνει «συνετή διαχείριση πόρων» ώστε να κρατήσει δυνάμεις για κάθε ενδεχόμενο.

Για αυτό, πρόσθεσε, η κυβέρνηση μπορεί να καλύπτει μέρος των απωλειών όσων πλήττονται από την οικονομική κρίση που προκάλεσε η πανδημία, αλλά δεν είναι δυνατό να καλύψει το σύνολο των απωλειών.

Υπεραμύνθηκε δε των επιλογών του υπουργείου Οικονομικών αναφορικά με την επαρκή στήριξη τομέων της οικονομίας, λέγοντας ότι οι δράσεις είναι σε πολλές περιπτώσεις πιο γενναιόδωρες από αντίστοιχες άλλων ευρωπαϊκών χωρών.

Υπενθύμισε, πάντως, ότι η χώρα είναι ακόμη σε καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας και άρα έχει τη «Δαμόκλειο σπάθη» των ελλειμμάτων και του χρέους.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οικονομία
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα στα τρία παιδιά στην Ελλάδα στερείται βασικά αγαθά- Πρωταθλήτρια στην παιδική στέρηση

Οικονομία / Ένα στα τρία παιδιά στην Ελλάδα στερείται βασικά αγαθά- Πρωταθλήτρια στην παιδική στέρηση

Στο 33,6% το ποσοστό των παιδιών που μεγαλώνουν χωρίς βασικά είδη ένδυσης, τροφής, παιγνιδιών ή πρόσβασης σε δραστηριότητες – Δραματική η επίδραση του μορφωτικού επιπέδου των γονέων
LIFO NEWSROOM
Ο Γιάννος Περλέγκας ανεβάζει τον «Κατσούρμπο» του Χορτάτση

Θέατρο / Γιάννος Περλέγκας: «Ο Κατσούρμπος μας είναι μια απόπειρα να γίνουμε πιο αθώοι»

Ο Γιάννος Περλέγκας σκηνοθετεί το έργο του Χορτάτση στο πλαίσιο του στο πλαίσιο του Κύκλου Ρίζες του Φεστιβάλ Αθηνών. Τον συναντήσαμε στις πρόβες όπου μας μίλησε για την αξία του Κρητικού συγγραφέα και του έργου του και την ανάγκη για περισσότερη λαϊκότητα στο θέατρο. Κάτι που φιλοδοξεί να μας δώσει με αυτό το ανέβασμα.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Νομοσχέδιο για επιδότηση ενοικίου: Η ΠΟΜΙΔΑ καταγγέλλει «επιβράβευση» ασυνεπών ενοικιαστών με δημόσιο χρήμα

Οικονομία / Νομοσχέδιο για επιδότηση ενοικίου: Η ΠΟΜΙΔΑ καταγγέλλει «επιβράβευση» ασυνεπών ενοικιαστών με δημόσιο χρήμα

Η Ομοσπονδία υπενθυμίζει ότι αντίστοιχα προβλήματα υπάρχουν και με το ήδη ισχύον επίδομα ενοικίου, που από το 2016 καταβάλλεται απευθείας στους ενοικιαστές «χωρίς να υπάρχει εγγύηση πως αυτοί αποδίδουν τα χρήματα στους ιδιοκτήτες»
LIFO NEWSROOM