Σκρέκας: Από 1η Αυγούστου θα φανεί στους λογαριασμούς η μείωση από το «πάγωμα» της ρήτρας αναπροσαρμογής

Σκρέκας: Από 1η Αυγούστου θα φανεί στους λογαριασμούς η μείωση από το «πάγωμα» της ρήτρας αναπροσαρμογής Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash
0

Καταργείται από 1η Ιουλίου η ρήτρα αναπροσαρμογής στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος, με τους καταναλωτές να βλέπουν τη μείωση από τον επόμενο μήνα, διευκρίνισε ο υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας.

«Η ρήτρα μειώνεται από 1ης Ιουλίου. Η απεικόνιση στους λογαριασμούς θα εμφανιστεί από 1η Αυγούστου», δήλωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ.   

Σύμφωνα με τον κ. Σκρέκα οι καταναλωτές θα μπορούν εύκολα να διαλέγουν πλέον τον πάροχο με τη φθηνότερη τιμή. Η αλλαγή προμηθευτή θα γίνεται πλέον αζημίως, χωρίς πέναλτι και ρήτρες, με οριζόντια νομοθετική ρύθμιση, προκειμένου όπως είπε ο υπουργός να δοθεί η απόλυτη ευελιξία στα νοικοκυριά.

Ο υπουργός στάθηκε ακόμη στο έμμεσο πλαφόν στη λιανική με το οποίο όπως είπε απορροφάται η αύξηση σε ποσοστό από 82% έως 100% για όλα τα νοικοκυριά ανεξαρτήτως εισοδήματος και είτε πρόκειται για κύρια είτε για δευτερεύουσα κατοικία.

«Έχουμε υποχρεώσει όλους τους προμηθευτές δίπλα στο πληρωτέο ποσό να εμφανίζεται ποια είναι η επιδότηση από το κράτος. Δίνουμε περίπου 300 με 400 εκατ. ευρώ κάθε μήνα για να στηρίξουμε νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Αυτό πρέπει να το γνωρίζουν οι Έλληνες καταναλωτές», σημείωσε.

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ