ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ

Σήμερα στη Βουλή το νομοσχέδιο για την εφαρμογή των προαπαιτουμένων

Σήμερα στη Βουλή το νομοσχέδιο για την εφαρμογή των προαπαιτουμένων Facebook Twitter
Nikos Libertas / SOOC
0

Σήμερα,  αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για την εφαρμογή των προαπαιτούμενων, ώστε να εκταμιευτεί η υποδόση των  2,8 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα με πηγές της κυβέρνησης προβλέπεται η έγκριση του EuroWorking Group στις 29 Σεπτεμβρίου και η  οριστική απόφαση για εκταμίευση της δόσης στο Eurogroup της 10ης Οκτωβρίου.

Το ν/σ περιλαμβάνει τις νέες αλλαγές στο ασφαλιστικό με την κατάργηση του ειδικού καθεστώτος για τους ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων (ασφάλιση στον ΟΓΑ για περιοχές με πληθυσμό κάτω από 2.000 κατοίκους), την κατάργηση των εκπτώσεων στις εισφορές του κλάδου υγείας αλλά και των εκπτώσεων που αφορούν την αναγνώριση πλασματικών ετών.

Ακόμη, οι μετοχές του ΟΤΕ μεταφέρονται στο ΤΑΙΠΕΔ αλλά και η ομάδα των ΔΕΚΟ στο καινούργιο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων και η λειτουργία της νέας ανεξάρτητης αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Χθες ψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής με ευρεία πλειοψηφία (ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, Δημοκρατική Συμπαράταξη, Ποτάμι, ΑΝΕΛ και Ένωση Κεντρώων) το νομοσχέδιο για την κύρωση της σύμβασης αξιοποίησης του Ελληνικού. Καταψήφισαν η Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ.

0

ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ακριβή» μου Ελλάδα: 100% ακριβότερες οι χαρτοπετσέτες από την Ευρωζώνη - Τι δείχνει έκθεση της ΤτΕ

Οικονομία / «Ακριβή» μου Ελλάδα: 100% ακριβότερες οι χαρτοπετσέτες από την Ευρωζώνη - Τι δείχνει έκθεση της ΤτΕ

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της ακρίβειας είναι το ανθρακούχο νερό, το οποίο είναι 129% ακριβότερο από τον μέσο όρο της Ευρωζώνης, οι χαρτοπετσέτες στο 100%, η μαργαρίνη (60%) και το βούτυρο (54%)
LIFO NEWSROOM