Σχέδιο τόνωσης της ελληνικής οικονομίας για τις συνέπειες του κορωνοϊού - Στις 10:00 η ανακοίνωση

Σχέδιο τόνωσης της ελληνικής οικονομίας για τις συνέπειες του κορωνοϊού - Στις 10:00 η ανακοίνωση Facebook Twitter
0

Σχέδιο για την τόνωση της ελληνικής οικονομίας τον Απρίλιο εν μέσω της επιδημίας του κορωνοϊού θα παρουσιάσει σήμερα η κυβέρνηση.

Ολοκληρωμένο σχέδιο για την τόνωση της ελληνικής οικονομίας για τον μήνα Απρίλιο, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες από τον κορωνοϊό, αποφασίστηκε την Κυριακή σε σύσκεψη υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, μέσω τηλεδιάσκεψης από το Μέγαρο Μαξίμου και θα ανακοινωθεί σήμερα στις 10:00 πμ, από τους Υπουργούς Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνη Γεωργιάδη και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννη Βρούτση.

Τι περιλαμβάνει το «κυβερνητικό πακέτο» για τον κορωνοϊό

Το πρώτο ολοκληρωμένο σχέδιο μέτρων και δράσεων άμεσης απόδοσης για την τόνωση της οικονομίας θα συνοδεύεται από μία ακόμη δέσμη μέτρων για την στήριξη επιχειρήσεων, μισθωτών του ιδιωτικού τομέα και ελεύθερων επαγγελματιών, σύμφωνα πληροφορίες του ΣΚΑΪ.

Η παρουσίαση αποφασίστηκε να γίνει το πρωί της Δευτέρας, στις 10:30, την ώρα που ανοίγει το χρηματιστήριο, με την ελπίδα ότι θα έχει θετική επίδραση στην αγορά και - αν δεν δώσει περαιτέρω ώθηση - τουλάχιστον θα αποτρέψει μία πιθανολογούμενη μεγάλη πτώση.

Σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ, το σχέδιο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων χορήγηση δανείων με χαμηλό ή μηδενικό (επιδοτούμενο) επιτόκιο, χρήση χρηματοδοτικών εργαλείων για διοχέτευση ρευστότητας σε ΜμΕ και μικρές επιχειρήσεις, φοροελαφρύνσεις και διευκολύνσεις πέραν αυτών που έχουν ανακοινωθεί για τους πληττόμενους κλάδους, καθώς και κίνητρα για επενδύσεις μικρής κλίμακας και για προσλήψεις προσωπικού.

Η υλοποίηση του σχεδίου θα αρχίσει άμεσα – μέσα στον Απρίλιο, μόλις ολοκληρωθούν οι απαραίτητες διατυπώσεις και η ψήφιση διατάξεων όπου είναι αναγκαία νομοθετική ρύθμιση.

Να σημειωθεί πως στην χθεσινή σύσκεψη συμμετείχαν ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Υφυπουργός Οικονομικών αρμόδιος για τη Δημοσιονομική Πολιτική Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Άκης Σκέρτσος, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής Αθανάσιος Πετραλιάς και ο Προϊστάμενος του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης.

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΑΔΕ: Τουρισμός και εστίαση «πρωταθλητές» στη φοροδιαφυγή – Πάνω από 300 «λουκέτα» και πρόστιμα 2,5 εκατ. ευρώ

Οικονομία / ΑΑΔΕ: Τουρισμός και εστίαση «πρωταθλητές» στη φοροδιαφυγή – Πάνω από 300 «λουκέτα» και πρόστιμα 2,5 εκατ. ευρώ

Ιδιαίτερα υψηλή παραβατικότητα εντοπίστηκε και στις μισθώσεις ομπρελών και καθισμάτων σε παραλίες, με δεκάδες επιχειρήσεις να σφραγίζονται σε Χανιά, Ρέθυμνο, Ρόδο, Σάμο, Κέρκυρα, Σύρο, Σίφνο, Πόρο και Αίγινα
LIFO NEWSROOM
Fan bourgeois για νέο κοινό στη νέα Chanel του Matthieu Blazy 

Εβδομάδα Μόδας / Chanel: Ήσυχα αλλά τολμηρά, ο Matthieu Blazy αφυπνίζει το επαναστατικό πνεύμα της Coco

Καταργώντας (ή κάνοντας αγνώριστα) τα κλισέ που είχαν κουράσει ακόμα και το πιο πιστό κοινό της Chanel, o νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του ιστορικού οίκου μοιάζει να πέρασε το πρώτο τεστ.
ΣΤΕΛΛΑ ΛΙΖΑΡΔΗ
Η ΕΕ αυξάνει τους δασμούς στο 50% για τις εισαγωγές χάλυβα – Τι σημαίνει για την αγορά

Οικονομία / Η ΕΕ αυξάνει τους δασμούς στο 50% για τις εισαγωγές χάλυβα – Τι σημαίνει για την αγορά

Η Ευρωπαϊκή Ένωση σχεδιάζει αύξηση των δασμών εισαγωγής χάλυβα στο 50% και μείωση των ποσοστώσεων σχεδόν στο μισό για να προστατεύσει τη βιομηχανία της από φθηνές εισαγωγές, ακολουθώντας τα βήματα των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Τουρισμός για Όλους 2025: Τι πρέπει να κάνουν οι δικαιούχοι με την άυλη κάρτα

Οικονομία / Τουρισμός για Όλους 2025: Τι πρέπει να κάνουν οι δικαιούχοι με την άυλη κάρτα

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους τους πολίτες με ιδιαίτερη μέριμνα για συνταξιούχους, μονογονεϊκές οικογένειες, οικογένειες με τρία και περισσότερα παιδιά και άτομα με αναπηρία
LIFO NEWSROOM