Το σχέδιο της Κομισιόν για εξοικονόμηση ενέργειας: Τηλεργασία 3 μέρες την εβδομάδα, μικρές αποστάσεις με τα ΙΧ

Το σχέδιο της Κομισιόν για εξοικονόμηση ενέργειας: Τηλεργασία 3 μέρες την εβδομάδα, μικρές αποστάσεις με τα ΙΧ Facebook Twitter
0

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα αποκαλύψει, σήμερα, ένα σχέδιο 210 δισεκατομμυρίων ευρώ για το πώς θα τερματίσει την εξάρτησή της από τα ρωσικά ορυκτά καύσιμα έως το 2027, χρησιμοποιώντας την απομάκρυνση από τη Μόσχα για να επιταχύνει τη στροφή της στην πράσινη ενέργεια.

Το σχέδιο σκιαγραφεί μια βραχυπρόθεσμη στροφή σε μη ρωσικές προμήθειες φυσικού αέριου, υπογραμμίζοντας τη δυνατότητα αύξησης των εισαγωγών υγροποιημένου φυσικού αερίου από χώρες, όπως η Αίγυπτος, το Ισραήλ και η Νιγηρία, καθώς και ό,τι απαιτείται για την απομάκρυνση από τη Ρωσία.

Η ζήτηση φυσικού αερίου της Ευρώπης αναμένεται να μειωθεί κατά περίπου ένα τρίτο έως το 2030 βάσει των στόχων της Ένωσης για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και οι προτάσεις αναμένεται να περιγράφουν τους στόχους για παραγωγή 10 εκατομμυρίων τόνων ανανεώσιμου υδρογόνου έως το 2030 και εισαγωγή άλλων 10 εκατομμυρίων τόνων.

Η Κομισιόν εξετάζει το ενδεχόμενο να προτείνει υψηλότερους στόχους για την επέκταση της ανανεώσιμης ενέργειας και της ενεργειακής απόδοσης - με μερίδιο 45% των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας έως το 2030, αντικαθιστώντας την τρέχουσα πρότασή του 40%. Μια μείωση κατά 13% στην κατανάλωση ενέργειας στην ΕΕ έως το 2030, έναντι της αναμενόμενης χρήσης, είναι επίσης υπό συζήτηση για να αντικαταστήσει μια τρέχουσα πρόταση του 9%.

Άλλα μέρη του πακέτου περιλαμβάνουν έναν αναβαθμισμένο νόμο που προσφέρει απλοποιημένες άδειες ενός έτους για ορισμένα έργα αιολικής και ηλιακής ενέργειας, προκειμένου να μειωθούν οι προθεσμίες αδειοδότησης πολλών ετών που καθυστερούν τα έργα. 

Νέα προγράμματα της ΕΕ για την εκκίνηση μεγάλης κλίμακας εγκατάσταση ηλιακής ενέργειας θα επιχειρήσουν επίσης να μειώσουν την ηλεκτρική ενέργεια και τη θέρμανση με φυσικό αέριο σε σπίτια, γραφεία και εργοστάσια, απαιτώντας από τις χώρες να εγκαταστήσουν ηλιακή ενέργεια σε όλα τα νέα δημόσια κτίρια από το 2025, σύμφωνα με άλλο προσχέδιο. 

Μάλιστα, μερικές από τις συστάσεις προς τις εθνικές κυβερνήσεις αναμένεται να είναι η επιστροφή στην τηλεργασία τουλάχιστον 3 ημέρες την εβδομάδα, περιορισμός των μετακινήσεων με αυτοκίνητο, φρένο στα ευρωπαικά ταξίδια για επαγγελματικούς λόγους.

Με πληροφορίες Reuters

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ