ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

ΣΕΒ: «Δεν γίνεται να ρίξουμε τις τιμές»

ΣΕΒ: «Δεν γίνεται να ρίξουμε τις τιμές» Facebook Twitter
0

Mε υπόμνημα του προς το υπουργείο Ανάπτυξης, ο Σύνδεσμος Ελλήνων Βιομηχάνων υπογραμμίζει ότι δεν μπορεί να ρίξει τις τιμές των προϊόντων στην ελληνική αγορά και επικαλείται διάφορους λόγους. αφού πρώτα υποστηρίζει ότι η μείωση του εργατικού κόστους δεν επηρεάζει καθοριστικά τις τιμές.

Οι βιομήχανοι επικαλούνται διάφορες άλλες επιβαρύνσεις για αυτή την άρνηση να μειώσουν τις τιμές στα προϊόντα τους, όπως την αύξηση του κόστους ενέργειας, του κόστους των πρώτων υλών, το χαμηλό επίπεδο των βασικών υποδομών, το πολύ υψηλό κόστος των μεταφορών, τη σημαντική αύξηση των φόρων, τη μεγάλη καθυστέρηση επιστροφής του ΦΠΑ και τη διατήρηση πολλών ρυθμιστικών και διοικητικών εμποδίων.

«Είναι φανερό ότι οι παραπάνω παράγοντες επιβαρύνουν το κόστος και δεν επιτρέπουν τη μείωση των τιμών» αναφέρει ο ΣΕΒ.

0

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στεγαστικό: Μετά τις φοροελαφρύνσεις η ώρα των κλειστών ακινήτων

Οικονομία / Στεγαστικό: Μετά τις φοροελαφρύνσεις η ώρα των κλειστών ακινήτων

Το επόμενο μέτωπο παρεμβάσεων θα είναι αυτό της κοινωνικής αντιπαροχής καθώς και ρυθμίσεις που θα επιτρέψουν στους servicers να ρίξουν στην αγορά σπίτια που έχουν στην κατοχή τους, αλλά η πώλησή τους αντιμετωπίζει εμπόδια
LIFO NEWSROOM
Σημαντική αύξηση στις αποδοχές εργαζομένων από υπερωρίες και στα έσοδα από ασφαλιστικές εισφορές

Οικονομία / Σημαντική αύξηση στις αποδοχές εργαζομένων από υπερωρίες και στα έσοδα από ασφαλιστικές εισφορές

Κατά το πρώτο τετράμηνο εφαρμογής, οι αποδοχές από υπερωρίες και υπερεργασία αυξήθηκαν κατά 48% και τα έσοδα από εισφορές υπερωριών και υπερεργασίας αυξήθηκαν κατά 34% σε σχέση με το αντίστοιχο τετράμηνο του 2024
LIFO NEWSROOM