Σε καθεστώς «μερικής χρεοκοπίας» τέσσερις τράπεζες από τον Fitch

Σε καθεστώς «μερικής χρεοκοπίας» τέσσερις τράπεζες από τον Fitch Facebook Twitter
7

Ο οίκος αξιολόγησης Fitch Ratings υποβάθμισε το αξιόχρεο 4 ελληνικών τραπεζών, μειώνοντάς το στη βαθμίδα της "μερικής χρεοκοπίας" (Restricted Default, RD) μετά την επιβολή ελέγχων στις κινήσεις κεφαλαίων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του οίκου, υποβαθμίστηκαν η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας, η Τράπεζα Πειραιώς, η Eurobank Εργασίας και η Alpha Bank τόσο για τα μακροπρόθεσμα όσο και για τα βραχυπρόθεσμα αξιόγραφά τους στη βαθμίδα RD από CCC και C αντίστοιχα.

Η ενέργεια αυτή του οίκου, σύμφωνα με την ανακοίνωσή του, αντανακλά την άποψή του ότι "οι τράπεζες αυτές έχουν καταρρεύσει και θα κήρυτταν πτώχευση εάν δεν επιβάλλονταν έλεγχοι κεφαλαίων, ενόψει της μεγάλης εκταμίευσης καταθέσεων και της απόφασης της την 28η Ιουνίου να μην αυξήσει το όριο της έκτακτης ρευστότητας (ELA)", όπως ανέφερε ο Fitch.

7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

3 σχόλια
Επι 4 χρόνια και μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής κάθε Ελληνας πολίτης και κάθε Ελληνική επιχείρηση μπορούσε να πάει σε οποιαδήποτε Τράπεζα και να κάνει οτι θέλει με τα λεφτά του/της.Ο τουρίστας μπορούσε να σηκώσει λεφτά και να κάνει τις διακοπές του.Πλέον ΔΕΝ μπορούν!Η Οικονομία της χώρας σταμάτησε να λειτουργεί. Εχεις συναίσθηση τι ακριβώς σημαίνει αυτό?
Εδώ και μερικές δεκαετίες αν όλοι όσοι έχουν καταθέσεις σε οποιαδήποτε τράπεζα στρέφονταν στο να κάνουν μαζικά αναλήψεις θα κατέρρεε κάθε πιστωτικό ίδρυμα προσπαθώντας να εξυπηρετήσει τους πελάτες του και αυτό γιατί ποτέ μια τράπεζα δεν έχει προς διάθεση όλο της το ενεργητικό.Κατά τα άλλα προφανώς οι κεφαλαιακοί έλεγχοι επιφέρουν δυσκολίες και στεγνώνουν την οικονομία για αυτό και πρέπει να είναι προσωρινό και σύντομο χρονικά μέτρο.
Γατάκι Fitch, δεν υπολόγισες τα 100 δις που θα τυπώσουμε κατά το Ραχήλ Ευαγγέλιον.Ρε γύφτοι, με τα 100 αυτά δις σας πουλάμε και σας αγοράζουμε όποτε θέλουμε !

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ