Ρύθμιση κόκκινων δανείων - Γεωργιάδης: Πάνω από 3.000 αιτήσεις πέρασαν το πρώτο στάδιο

Ρύθμιση κόκκινων δανείων - Γεωργιάδης: Πάνω από 3.000 αιτήσεις πέρασαν το πρώτο στάδιο Facebook Twitter
Τι ανέφερε ο Άδωνις Γεωργιάδης για τη ρύθμιση κόκκινων δανείων - EUROKINISSI
0

Αυξήθηκε ο αριθμός των αιτήσεων για ρύθμιση των κόκκινων δανείων μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας.


Όπως δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης στον ΣΚΑΪ, ο αριθμός των δανειοληπτών που έκανε το πρώτο βήμα για να ρυθμίσει το κόκκινο δάνειό του αυξήθηκε, με τις αιτήσεις που ήδη πέρασαν το πρώτο στάδιο να ξεπερνούν τις 3.000.

«Πριν από δυο εβδομάδες ήμασταν στους 500. Η άνοδος είναι εμφανής. Προφανώς δεν θα φτάσουμε ποτέ τους 100.000 που υπολόγιζε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τον περασμένο Φεβρουάριο, όμως κινείται με πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με την επιστολή του Χρήστου Σταϊκούρα προς την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών για τον μικρό αριθμό των δανείων που έχουν ρυθμιστεί, ο κ. Γεωργιάδης εξήγησε ότι δεν ήρθε ως «κεραυνός εν αιθρία» αλλά μετά από μια μεγάλη διυπουργική σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών, στην οποία συμμετείχε και ο ίδιος με εκπροσώπους των τραπεζών και των funds.

«Είδαμε ποιο είναι το σημείο στο οποίο γίνεται η απόρριψη εκείνων που μπαίνουν στην πλατφόρμα και ενημερώσαμε την τράπεζες για το πώς η κυβέρνηση βλέπει το περιβάλλον μετά  την 20η Απριλίου», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.

Χθες, ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, άφηνε με επιστολή του αιχμές κατά τραπεζών, που αρνούνται να προχωρήσουν σε ευνοϊκή ρύθμιση υπερχρεωμένων δανειοληπτών που πληρούν τα κριτήρια του νόμου.

Με πληροφορίες από ΣΚΑΪ

Οικονομία
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ