Rolls-Royce: Απώλειες ρεκόρ ύψους 5,4 δισ. λιρών - Από την κρίση στις αερομεταφορές

Rolls-Royce: Απώλειες ρεκόρ ύψους 5,4 δισ. λιρών - Από την κρίση στις αερομεταφορές Facebook Twitter
EPA
0

Η Rolls-Royce, κατασκευάστρια εταιρεία κινητήρων τζετ, ανακοίνωσε ρεκόρ απωλειών ύψους 5,4 δισεκατομμυρίων λιρών για το το πρώτο εξάμηνο του 2020.

Οι απώλειες αυτές οφείλονται στην κατάρρευση των αεροπορικών μεταφορών κατά τη διάρκεια της πανδημίας που προκάλεσε μείωση στη ζήτηση των προϊόντων της. Το ποσό αντιστοιχεί σε 7,1 δισεκατομμύρια δολάρια. 

Η εταιρεία, με έδρα το Ντέρμπι, ανέφερε ότι αρχικά είχε προγραμματίσει να κατασκευάσει 450 κινητήρες μέσα στο 2020, αλλά τελικά θα παραδώσει μόλις 250. H Rolls-Royce πραγματοποιεί τη μεγαλύτερη αναδιάρθρωση στην ιστορία της και αναμένεται να βάλει «λουκέτο» σε πολλές μονάδες παραγωγής καθώς ενοποιεί τις κατασκευαστικές της δραστηριότητες.

Η Rolls-Royce είχε ανακοινώσει σχέδια για μείωση 9.000 θέσεων εργασίας παγκοσμίως λόγω της πανδημίας. Οι 6.000 από αυτές είναι στη Μεγάλη Βρετανία. Η εταιρεία ανέφερε ότι περισσότεροι από 2.500 εργαζόμενοι έχουν υποβάλει αίτηση για οικειοθελή αποχώρηση ή συμφώνησαν σε πρόωρη συνταξιοδότηση. Με αυτόν τον τρόπο μειώνεται η ανάγκη για υποχρεωτικές απολύσεις. Μέχρι σήμερα, 4.000 άτομα έχουν αποχωρήσει από τον αεροδιαστημικό τομέα και 5.000 ακόμα αναμένεται να φύγουν πριν από το τέλος του έτους.

Η Rolls-Royce προβλέπει ότι η προ φόρων εξοικονόμηση από το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης θα ανέλθει σε 1,3 δισεκατομμύρια λίρες έως το τέλος του 2022. Στο πλαίσιο των προσπαθειών για τη μακροπρόθεσμη βελτίωση του ισολογισμού της, η εταιρεία εξετάζει τη διάθεση περιουσιακών της στοιχείων ύψους 2 δισεκατομμυρίων λιρών. Ανάμεσά τους συμπεριλαμβάνεται και ο ισπανικός κατασκευαστής κινητήρων ITP Aero.

Η εταιρεία υποστήριξε ότι είχε αναλάβει αποφασιστική δράση όταν η πανδημία άρχισε πλήττει τις δραστηριότητές της, αναμένει ωστόσο πως οι παραγγελίες κινητήρων θα αυξηθούν από το 2022. Η Rolls-Royce προέβλεψε πως η ζήτηση για τα προϊόντα της θα παραμείνει κάτω από τα επίπεδα του 2019 έως το 2025. Ωστόσο η εταιρεία δήλωσε πως οι δραστηριότητες της στον τομέα της άμυνας παρέμειναν σταθερές και ότι η ζήτηση από τους βασικούς της πελάτες ήταν αμετάβλητη.

Ο κορωνοϊός είχε μία «πρωτοφανή επίπτωση» στον τομέα της πολιτικής αεροπορίας ανέφερε ο CEO της εταιρείας Warren East. Μιλώντας για την αναδιάρθρωση έκανε λόγο για «δύσκολη απόφαση» και για μία «δυστυχώς απαραίτητη μείωση του προσωπικού». Ο ίδιος ωστόσο εκτιμά πως συνδυαστικά οι ενέργειες αυτές θα βοηθήσουν την εταιρεία να επιτύχει σημαντικά βελτιωμένες αποδώσεις καθώς ο κόσμος ανακάμπτει από την πανδημία. 

Με πληροφορίες από Guardian

Οικονομία
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΑΔΕ: Τουρισμός και εστίαση «πρωταθλητές» στη φοροδιαφυγή – Πάνω από 300 «λουκέτα» και πρόστιμα 2,5 εκατ. ευρώ

Οικονομία / ΑΑΔΕ: Τουρισμός και εστίαση «πρωταθλητές» στη φοροδιαφυγή – Πάνω από 300 «λουκέτα» και πρόστιμα 2,5 εκατ. ευρώ

Ιδιαίτερα υψηλή παραβατικότητα εντοπίστηκε και στις μισθώσεις ομπρελών και καθισμάτων σε παραλίες, με δεκάδες επιχειρήσεις να σφραγίζονται σε Χανιά, Ρέθυμνο, Ρόδο, Σάμο, Κέρκυρα, Σύρο, Σίφνο, Πόρο και Αίγινα
LIFO NEWSROOM
Fan bourgeois για νέο κοινό στη νέα Chanel του Matthieu Blazy 

Εβδομάδα Μόδας / Chanel: Ήσυχα αλλά τολμηρά, ο Matthieu Blazy αφυπνίζει το επαναστατικό πνεύμα της Coco

Καταργώντας (ή κάνοντας αγνώριστα) τα κλισέ που είχαν κουράσει ακόμα και το πιο πιστό κοινό της Chanel, o νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του ιστορικού οίκου μοιάζει να πέρασε το πρώτο τεστ.
ΣΤΕΛΛΑ ΛΙΖΑΡΔΗ
Η ΕΕ αυξάνει τους δασμούς στο 50% για τις εισαγωγές χάλυβα – Τι σημαίνει για την αγορά

Οικονομία / Η ΕΕ αυξάνει τους δασμούς στο 50% για τις εισαγωγές χάλυβα – Τι σημαίνει για την αγορά

Η Ευρωπαϊκή Ένωση σχεδιάζει αύξηση των δασμών εισαγωγής χάλυβα στο 50% και μείωση των ποσοστώσεων σχεδόν στο μισό για να προστατεύσει τη βιομηχανία της από φθηνές εισαγωγές, ακολουθώντας τα βήματα των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Τουρισμός για Όλους 2025: Τι πρέπει να κάνουν οι δικαιούχοι με την άυλη κάρτα

Οικονομία / Τουρισμός για Όλους 2025: Τι πρέπει να κάνουν οι δικαιούχοι με την άυλη κάρτα

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους τους πολίτες με ιδιαίτερη μέριμνα για συνταξιούχους, μονογονεϊκές οικογένειες, οικογένειες με τρία και περισσότερα παιδιά και άτομα με αναπηρία
LIFO NEWSROOM
Ευρωβαρόμετρο 2025: Το κόστος και η ασφάλεια των τροφίμων επηρεάζουν την αγορά των καταναλωτών στην Ελλάδα

Οικονομία / Ευρωβαρόμετρο 2025: Το κόστος και η ασφάλεια των τροφίμων επηρεάζουν την αγορά των καταναλωτών στην Ελλάδα

Οι δύο κύριοι παράγοντες που επηρεάζουν την αγορά τροφίμων των καταναλωτών στη χώρα, την ώρα που αντίστοιχα στην Ευρώπη το κόστος και η γεύση, έχουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο
LIFO NEWSROOM