Reuters: Η Ελλάδα προσέλαβε 6 τράπεζες για να διαχειριστούν την έκδοση ομολόγου

Reuters: Η Ελλάδα προσέλαβε 6 τράπεζες για να διαχειριστούν την έκδοση ομολόγου Facebook Twitter
0

Η Ελλάδα προσέλαβε έξι τράπεζες για να διαχειριστούν την έκδοση ομολόγου, με την οποία θα γίνει η επιστροφή της χώρας στις αγορές, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters.

Mία πηγή ανέφερε πως η Ελλάδα έχει εξουσιοδοτήσει τις Bank of America Merrill Lynch, BNP Paribas, Citigroup, Deutsche Bank, Goldman Sachs και HSBC για τη διαχείριση της πενταετούς ομολογιακής έκδοσης.


Η ίδια πηγή πρόσθεσε πως η συμφωνία για έξοδο στις αγορές μπορεί να γίνει ακόμη και την επόμενη εβδομάδα, αλλά το χρονοδιάγραμμα παραμένει αβέβαιο καθώς η χώρα αναμένει την έγκριση των δανειστών.


Η έκδοση θα μπορούσε επίσης να αποτελέσει μέρος της προσπάθειας για διαχείριση των υποχρεώσεων της χώρας (liability management exercise), σύμφωνα με δύο άλλες πηγές. Ένα ενδεχόμενο που εξετάζεται είναι οι επενδυτές να επεκτείνουν τις προθεσμίες λήξης για τα ομόλογα που λήγουν τον Απρίλιο του 2019, ενώ μία άλλη επιλογή προβλέπει την υποβολή προσφορών ή επαναγορά των λεγόμενων τίτλων strip, που δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης χρέους της Ελλάδας το 2012.

Στόχος, φέρεται να είναι η άντληση 2 έως 4 δισ. ευρώ από την έκδοση του ομολόγου, σύμφωνα με το δημοσίευμα.


Το Reuters αναφέρει πως οι τράπεζες αρνήθηκαν να κάνουν κάποιο σχόλιο.


Τέλος, το ειδησεογραφικό πρακτορείο σημειώνει πως η Ελλάδα εξέδωσε κρατικά ομόλογα τελευταία φορά τον Ιούλιο του 2014, αντλώντας 1,5 δισ. ευρώ με προθεσμία λήξης στις 17 Ιουλίου 2017. Επίσης είχε αντλήσει 3 δισ. ευρώ τον Απρίλιο του 2014, που λήγουν τον Απρίλιο του 2019. 

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χρεώσεις ΑΤΜ: Τι θα ισχύει για τις προμήθειες - Το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη

Οικονομία / ΑΤΜ: Τι θα ισχύει για τις προμήθειες - Μήνυμα Μητσοτάκη για τις τραπεζικές χρεώσεις

«Μηδενίζεται η προμήθεια για κάθε ανάληψή σου από ATM άλλης τράπεζας του συστήματος ΔΙΑΣ, αλλά και από τρίτο πάροχο που έχει μετοχική σχέση με την τράπεζά σου», λέει ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
Επίδομα αδείας: Πότε καταβάλλεται, ποιοι το δικαιούνται και πώς υπολογίζεται

Οικονομία / Επίδομα αδείας: Πότε καταβάλλεται, ποιοι το δικαιούνται και πώς υπολογίζεται

Τι ισχύει το καλοκαίρι του 2025 για τις θερινές άδειες στον ιδιωτικό τομέα – Πότε καταβάλλεται το επίδομα αδείας, πόσο είναι, πώς επιμερίζεται και τι προβλέπει το νέο νομοσχέδιο
LIFO NEWSROOM
Έρχεται νέος φόρος σε καύσιμα και φυσικό αέριο – Πώς θα επηρεαστούν νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Οικονομία / Έρχεται νέος φόρος σε καύσιμα και φυσικό αέριο – Πώς θα επηρεαστούν νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Ο κανονισμός της ΕΕ για την απανθρακοποίηση φέρνει αυξήσεις σε βενζίνη, πετρέλαιο και μαζούτ – Αντιδράσεις για τον αντίκτυπο στην ανταγωνιστικότητα και την καθημερινότητα
LIFO NEWSROOM