Ρεκόρ αιτήσεων καταγράφεται στον 5ο κύκλο της επιστρεπτέας προκαταβολής.

 

Σύμφωνα με την Καθημερινή, μέχρι χθες το βράδυ της Παρασκευής είχαν υποβληθεί 512.000 αιτήσεις, αριθμός ο οποίος αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω στην περίπτωση που η κυβέρνηση αποφασίσει την παράταση της διαδικασίας.

 

Ωστόσο, όπως αναφέρει πηγή του υπουργείου Οικονομικών, το ποσό που θα διατεθεί δεν πρόκειται να ξεπεράσει το 1,5 δισ. ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι οι επιχειρήσεις στον 5ο κύκλο θα μοιραστούν μικρότερα ποσά σε σύγκριση με την επιστρεπτέα 4, όπου 458.000 επιχειρήσεις έλαβαν περί τα 2,2 δισ. ευρώ.

 

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ σημείωσε ότι τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις θα πρέπει να προσβλέπουν σε επιτρεπτές προκαταβολές, επισημαίνοντας ότι ήδη οι αιτήσεις έχουν ξεπεράσει κατά πολύ τις 400.000 (στις 475.000 ήταν το απόγευμα της Πέμπτης) και θα οδηγήσουν σε χρηματοδότηση 1,5 δισ. ευρώ μέσα στον Ιανουάριο.

 

Για το αίτημα της αγοράς περί παράτασης του 5ου κύκλου επιστρεπτέας, σημείωσε ότι η αγορά πιέζει και για να κλείσει άμεσα η πλατφόρμα. Και τούτο, «για να γίνει γρήγορα εκταμίευση των πόρων. Είναι κάτι που θα σταθμίσουμε, ανάλογα με το πώς θα εξελίσσεται το ενδιαφέρον των επιχειρήσεων που είναι πολύ έντονο», είπε και πρόσθεσε πως αν υπάρχει παράταση, «θα είναι ολιγοήμερη».

 

Συνολικά, μέσω των τεσσάρων κύκλων, έχουν καταβληθεί 5,5 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος της χρονιάς και μαζί με τον 5ο κύκλο θα ανέλθουν στα 7 δισ. ευρώ.

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr