Ράλι στα ευρωπαϊκά ομόλογα λόγω Λαγκάρντ - Τεράστια κέρδη και στα ελληνικά

Ράλι στα ευρωπαϊκά ομόλογα λόγω Λαγκάρντ - Τεράστια κέρδη και στα ελληνικά Facebook Twitter
0

Νέο ράλι στις αγορές ευρωπαϊκών ομολόγων, συμπαρασύροντας στα κέρδη και τα ελληνικά, προκαλεί η απόφαση των ηγετών της Ευρωζώνης να τοποθετήσουν επικεφαλής της ΕΚΤ την Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.

Η συγκεκριμένη κίνηση φαίνεται να διαβεβαιώνει τις αγορές ότι θα διατηρηθεί η χαλαρή νομισματική πολιτική της κεντρικής τράπεζας.

Οι αναλυτές αναμένουν ότι η Λαγκάρντ θα διατηρήσει τη στάση υπέρ μιας χαλαρής πολιτικής του σημερινού επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, αντίθετα με τον επικεφαλής της Γερμανικής Κεντρικής Τράπεζας Γενς Βάιντμαν που είχε ταχθεί κατά της προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης (QE).

Οι αποδόσεις των περισσότερων 10ετών ομολόγων στο μπλοκ κατέγραψαν πτώση κατά 3 μονάδες βάσης, με αυτές των τίτλων σε Ολλανδία, Αυστρία, Ισπανία και Πορτογαλία να υποχωρούν σε χαμηλά επίπεδα ρεκόρ. Η απόδοση του 10ετούς βελγικού ομολόγου υποχώρησε για πρώτη φορά σε αρνητικό έδαφος. Στη Γερμανία, οι αποδόσεις των 10ετών τίτλων κατέγραψαν νέο ιστορικό χαμηλό στο μείον 0,397%. Οι αποδόσεις των 10ετών γαλλικών ομολόγων υποχώρησαν περαιτέρω σε αρνητικό έδαφος, καταγράφοντας νέο χαμηλό ρεκόρ στο μείον 0,09%. Στην Ιταλία, οι αποδόσεις των 10ετών ομολόγων υποχώρησαν κατά 9 μονάδες βάσης στο χαμηλό 14 μηνών στο 1,76%. 

Στις 12 το μεσημέρι η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου διαμορφώνεται και πάλι στο ιστορικό χαμηλό του 2,11% με πτώση της τάξης του 3,95%. Σε ό,τι αφορά το 5ετές ομόλογο η απόδοση διαμορφώνεται στο 1,09% καταγράφοντας πτώση -10,21%. Το spread έναντι των γερμανικών ομολόγων υποχωρεί στις 250 μονάδες βάσης.

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φορολογικές δηλώσεις: Σκάφη, πισίνες, δάνεια, καταθέσεις στο εξωτερικό και ιδιωτικά σχολεία

Οικονομία / Φορολογικές δηλώσεις: Σκάφη, πισίνες, δάνεια, καταθέσεις στο εξωτερικό και ιδιωτικά σχολεία

Σε 1.659.748 ανέρχονται οι φορολογούμενοι που δηλώνουν ότι έχουν λάβει δάνεια στεγαστικά ή καταναλωτικά, πληρώνοντας δόσεις συνολικού ύψους 6,24 δισεκ. ευρώ ή κατά μέσο όρο 3.700 ευρώ
LIFO NEWSROOM
Πρόωρη αποπληρωμή του πρώτου μνημονίου - Το σχέδιο της κυβέρνησης

Οικονομία / Πρόωρη αποπληρωμή του πρώτου μνημονίου - Το σχέδιο της κυβέρνησης

Η ισχυρή ανάπτυξη και τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα επιτρέπουν στην Ελλάδα να αποπληρώσει πρόωρα τις δανειακές υποχρεώσεις που ανέλαβε κατά τη διάρκεια των μνημονίων και να διανείμει κοινωνικό μέρισμα στους πολίτες
LIFO NEWSROOM