Πρόστιμο 395.125 ευρώ σε πολυεθνική για «αθέμιτη κερδοφορία»

Πρόστιμο 395.125 ευρώ σε πολυεθνική για «αθέμιτη κερδοφορία» Facebook Twitter
0

Πρόστιμο 395.125 ευρώ επιβλήθηκε από το υπουργείο Ανάπτυξης στην πολυεθνική εταιρεία HENKEL ΕΛΛΑΣ Α.Β.Ε.Ε, για «αθέμιτη κερδοφορία».

Η παράβαση αφορά καθαριστικά προϊόντα (απορρυπαντικά και άλλα) ευρείας κατανάλωσης και διαπιστώθηκε ότι το περιθώριο μικτού κέρδους της εταιρείας ήταν μεγαλύτερο απ' αυτό που ορίζει η σχετική νομοθεσία.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Ανάπτυξης, «με απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης, Κώστα Σκρέκα, επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο ύψους 395.125 ευρώ στην πολυεθνική εταιρεία HENKEL ΕΛΛΑΣ Α.Β.Ε.Ε. Έπειτα από ελέγχους που διενήργησε η Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) διαπιστώθηκε ότι υπήρξε παράβαση του άρθρου 54 του ν. 5045/29-07-2023 σχετικά με την περιστολή φαινομένων αθέμιτης κερδοφορίας. Η παράβαση αφορά καθαριστικά προϊόντα (απορρυπαντικά και άλλα) ευρείας κατανάλωσης.

Όπως προέκυψε από τη διενέργεια επισταμένων ελέγχων, το περιθώριο μικτού κέρδους της εταιρείας ήταν μεγαλύτερο απ' αυτό που ορίζει η σχετική νομοθεσία. Το συνολικό όφελος που θα αποκόμιζε η εταιρεία ανέρχεται σε 197.561,54 ευρώ. Επομένως το πρόστιμο ορίζεται στο διπλάσιο του προσδοκώμενου οφέλους για το σύνολο των προϊόντων για τα οποία διαπιστώθηκε παράβαση σύμφωνα με το νόμο».

Κώστας Σκρέκας: «Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να κερδοσκοπεί»

«Η μάχη με την ακρίβεια συνεχίζεται με αδιάκοπη ένταση και αποφασιστικότητα. Όποιος παραβιάζει τον νόμο για την αθέμιτη κερδοφορία εντοπίζεται και τιμωρείται με βαριά πρόστιμα» τόνισε σε δήλωσή του ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, και προσέθεσε: «Τα πρόστιμα επιβάλλονται, δημοσιοποιούνται και εισπράττονται χωρίς καμία εξαίρεση όσο μεγάλες εταιρίες και αν αφορούν ακόμη και πολυεθνικές. Δεν θα σταματήσουμε τις προσπάθειες αντιμετώπισης του πληθωρισμού και της στήριξης των νοικοκυριών απέναντι στην ακρίβεια».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

 
 
Οικονομία
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΑΔΕ: Τουρισμός και εστίαση «πρωταθλητές» στη φοροδιαφυγή – Πάνω από 300 «λουκέτα» και πρόστιμα 2,5 εκατ. ευρώ

Οικονομία / ΑΑΔΕ: Τουρισμός και εστίαση «πρωταθλητές» στη φοροδιαφυγή – Πάνω από 300 «λουκέτα» και πρόστιμα 2,5 εκατ. ευρώ

Ιδιαίτερα υψηλή παραβατικότητα εντοπίστηκε και στις μισθώσεις ομπρελών και καθισμάτων σε παραλίες, με δεκάδες επιχειρήσεις να σφραγίζονται σε Χανιά, Ρέθυμνο, Ρόδο, Σάμο, Κέρκυρα, Σύρο, Σίφνο, Πόρο και Αίγινα
LIFO NEWSROOM
Fan bourgeois για νέο κοινό στη νέα Chanel του Matthieu Blazy 

Εβδομάδα Μόδας / Chanel: Ήσυχα αλλά τολμηρά, ο Matthieu Blazy αφυπνίζει το επαναστατικό πνεύμα της Coco

Καταργώντας (ή κάνοντας αγνώριστα) τα κλισέ που είχαν κουράσει ακόμα και το πιο πιστό κοινό της Chanel, o νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του ιστορικού οίκου μοιάζει να πέρασε το πρώτο τεστ.
ΣΤΕΛΛΑ ΛΙΖΑΡΔΗ
Η ΕΕ αυξάνει τους δασμούς στο 50% για τις εισαγωγές χάλυβα – Τι σημαίνει για την αγορά

Οικονομία / Η ΕΕ αυξάνει τους δασμούς στο 50% για τις εισαγωγές χάλυβα – Τι σημαίνει για την αγορά

Η Ευρωπαϊκή Ένωση σχεδιάζει αύξηση των δασμών εισαγωγής χάλυβα στο 50% και μείωση των ποσοστώσεων σχεδόν στο μισό για να προστατεύσει τη βιομηχανία της από φθηνές εισαγωγές, ακολουθώντας τα βήματα των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Τουρισμός για Όλους 2025: Τι πρέπει να κάνουν οι δικαιούχοι με την άυλη κάρτα

Οικονομία / Τουρισμός για Όλους 2025: Τι πρέπει να κάνουν οι δικαιούχοι με την άυλη κάρτα

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους τους πολίτες με ιδιαίτερη μέριμνα για συνταξιούχους, μονογονεϊκές οικογένειες, οικογένειες με τρία και περισσότερα παιδιά και άτομα με αναπηρία
LIFO NEWSROOM
Ευρωβαρόμετρο 2025: Το κόστος και η ασφάλεια των τροφίμων επηρεάζουν την αγορά των καταναλωτών στην Ελλάδα

Οικονομία / Ευρωβαρόμετρο 2025: Το κόστος και η ασφάλεια των τροφίμων επηρεάζουν την αγορά των καταναλωτών στην Ελλάδα

Οι δύο κύριοι παράγοντες που επηρεάζουν την αγορά τροφίμων των καταναλωτών στη χώρα, την ώρα που αντίστοιχα στην Ευρώπη το κόστος και η γεύση, έχουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο
LIFO NEWSROOM