Πρόστιμα 113.500 ευρώ για αισχροκέρδεια- Σε φαρμακαποθήκη και βενζινάδικα

Πρόστιμα 113.500 ευρώ για αισχροκέρδεια- Σε φαρμακαποθήκη και βενζινάδικα Facebook Twitter
113.500 ευρώ τα πρόστιμα για αισχροκέρδεια (Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI)
0

Πρόστιμα ύψους 113.500 ευρώ έχουν επιβληθεί έως τώρα, για αισχροκέρδεια, ενώ συνεχίζονται οι εκτεταμένοι έλεγχοι στην αγορά.

Από τις 16 Μαρτίου έως τις 24 Μαρτίου πραγματοποιήθηκαν συνολικά 266 έλεγχοι, σε συνεργασία με τη διεύθυνση της οικονομικής αστυνομίας, ανακοίνωσε το υπουργείο Ανάπτυξης. Κατά τη διάρκεια αυτών των ελέγχων, επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 113.500.

Οι έλεγχοι γίνονται στους τομείς διακίνησης και πώλησης υγειονομικού υλικού, λιανικής πώλησης τροφίμων και παροχής υπηρεσιών. Στην ανακοίνωσή του, το υπουργείο κάνει ενδεικτική αναφορά σε φαρμακαποθήκη, αλλά σε πρατήρια υγρών καυσίμων.

Επιπλέον, κάνει συγκεκριμένη αναφορά σε περίπτωση που διερευνάται, έπειτα από καταγγελία πολίτη. Η υπόθεση αφορά την παραγγελία 5.000 μασκών, που θα κατέληγαν σε νοσοκομείο, έπειτα από δωρεά ιδιώτη. Όμως, διαπιστώθηκε ότι η εν λόγω επιχείρηση είναι κλειστή τις τελευταίες ημέρες και η δραστηριότητά της δεν σχετίζεται με την πώληση υγειονομικού υλικού.

Αναλυτικά, το υπουργείο Ανάπτυξης αναφέρει ενδεικτικά τις εξής υποθέσεις:

Α. Κατά τον έλεγχο σε φαρμακαποθήκη διαπιστώθηκε απόκλιση στο μικτό περιθώριο κέρδους για προϊόντα προστασίας ατομικής υγιεινής κατά παράβαση του άρθρου εικοστού πρώτου της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου Α΄68/20-03-2020 και επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 50.000 ευρώ.

Β. Μετά από καταγγελία πολίτη στο τηλεφωνικό κέντρο 1520 για εξαπάτηση ως προς την παράδοση 5.000 τεμαχίων υγειονομικών μασκών, συνολικής αξίας 3.750 ευρώ, που θα κατέληγαν, κατόπιν δωρεάς ιδιώτη, σε δημόσιο νοσοκομείο της χώρας, πραγματοποιήθηκε έλεγχος στην αναφερόμενη στα εμπορικά παραστατικά διεύθυνση, όπου και διαπιστώθηκε ότι, η επιχείρηση παραμένει κλειστή τις τελευταίες ημέρες και η δραστηριότητα της δεν σχετίζεται με την πώληση υγειονομικού υλικού. Η έρευνα συνεχίζεται.

Γ. Σε συνεργασία με την ΕΛΑΣ διεξήχθη έλεγχος σε πρατήρια υγρών καυσίμων της Καρπάθου. Από τα ευρήματα του ελέγχου προκύπτει ότι οι πρατηριούχοι της περιοχής μετά το ξέσπασμα της πανδημίας και την πτώση των διεθνών και διυλιστηριακών τιμών, αύξησαν τα μικτά περιθώρια κέρδους τους, διατηρώντας τις τιμές σε τοπικό επίπεδο απαράδεκτα υψηλά. Στους παραβάτες επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες από την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου Α΄68/20-03-2020 κυρώσεις ύψους 60.000 ευρώ συνολικά.

Οικονομία
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Saudi Aramco: Η μεγαλύτερη εταιρεία πετρελαίου «στοιχηματίζει» πως η βενζίνη δεν πρόκειται να καταρηγθεί

Οικονομία / Saudi Aramco: Η μεγαλύτερη εταιρεία πετρελαίου «στοιχηματίζει» πως η βενζίνη δεν πρόκειται να καταργηθεί

Η Saudi Aramco λέει ότι οι κινητήρες εσωτερικής καύσης θα υπάρχουν για «πολύ, πολύ καιρό» καθώς ο κόσμος θα εξακολουθεί να χρησιμοποιεί τέτοια οχήματα «και μετά το 2040»
LIFO NEWSROOM