Προστασία α’ κατοικίας: Τι θα ισχύσει μετά τον «νόμο Κατσέλη»

Προστασία α’ κατοικίας: Τι θα ισχύσει μετά τον «νόμο Κατσέλη» Facebook Twitter
Τι θα ισχύει όταν θα πάψει να ισχύει ο «νόμος Κατσέλη» για την προστασία α' κατοικίας (Πηγή φωτό EUROKINISSI)
0

Το νέο πλαίσιο που θα ισχύσει από την 1η Μαΐου, όταν θα πάψει να υφίσταται ο «νόμος Κατσέλη» για την προστασία της α' κατοικίας, θα βασίζεται σε 4 άξονες, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.


Αναλύοντας αυτούς τους τέσσερις άξονες, μιλώντας στο OPEN, ο κ. Σταϊκούρας είπε ότι το νέο πλαίσιο θα έχει τα εξής στοιχεία:

  1. Ένα ενιαίο σχήμα προστασίας έναντι οκτώ σχημάτων που υπάρχουν σήμερα
  2. Θα υπάρχει δεύτερη ευκαιρία για πολίτες και επιχειρήσεις που μπορούν να αντεπεξέλθουν και τα βρήκαν δύσκολα την προηγούμενη δεκαετία
  3. Θα βγουν στη «σέντρα» οι στρατηγικοί κακοπληρωτές. Στο υπουργείο Οικονομικών προσπαθούν να τους εντοπίσουν μέσα από τις ηλεκτρονικές πλατφόρμες της ειδικής γραμματείας Ιδιωτικού Χρέους. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία των τραπεζών, ένας στους τέσσερις δανειολήπτες είναι στρατηγικός κακοπληρωτής ή ένας στους δύο που έχουν ενταχθεί στον «νόμο Κατσέλη».
  4. Οι ειδικές πρόνοιες για ευάλωτα νοικοκυριά. Η άσκηση θα ολοκληρωθεί στα τέλη Απριλίου ή και αργότερα «όταν θα είμαστε έτοιμοι» είπε ο υπουργός.

Ο κ. Σταϊκούρας κάλεσε τους πολίτες να κάνουν χρήση της υφιστάμενης πλατφόρμας μέσω του νέου «νόμου Κατσέλη» έως την 1η Μαΐου. «Όποιος έχει πρόβλημα να ενταχθεί στο σύστημα και να σώσει το σπίτι του», ανέφερε χαρακτηριστικά και δεσμεύθηκε ότι την 1η Μαΐου θα υπάρχει ένα «πλαίσιο στήριξης των ευάλωτων νοικοκυριών, όχι όμως με τη σημερινή μορφή».

Οικονομία
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι ΗΠΑ χαλαρώνουν τις κυρώσεις στο ρωσικό πετρέλαιο καθώς ο πόλεμος με το Ιράν εκτινάσσει τις τιμές της ενέργειας

Οικονομία / Οι ΗΠΑ χαλαρώνουν τις κυρώσεις στο ρωσικό πετρέλαιο καθώς ο πόλεμος με το Ιράν εκτινάσσει τις τιμές της ενέργειας

Καθώς οι τιμές του πετρελαίου εκτοξεύονται και οι επιθέσεις στα Στενά του Ορμούζ συνεχίζονται, οι ΗΠΑ επιτρέπουν προσωρινά την αγορά ρωσικού πετρελαίου εν πλω
THE LIFO TEAM
Αισχροκέρδεια στα καύσιμα: Πρόστιμα έως 5 εκατ. ευρώ για τους παραβάτες

Οικονομία / Αισχροκέρδεια στα καύσιμα: Πρόστιμα έως 5 εκατ. ευρώ για τους παραβάτες

Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του κράτους θα εντείνουν τους ελέγχους και θα εφαρμόσουν αυστηρά τα πρόστιμα, ώστε να μην υπάρξουν φαινόμενα αισχροκέρδειας, ιδίως σε μια περίοδο διεθνούς κρίσης και αυξημένου ενεργειακού κόστους
THE LIFO TEAM