Πρόοδος χωρίς συμφωνία στην διαπραγμάτευση

Πρόοδος χωρίς συμφωνία στην διαπραγμάτευση Facebook Twitter
0

Στη 1:30 μετά τα μεσάνυχτα ολοκληρώθηκαν οι συνομιλίες μεταξύ των επικεφαλής των θεσμών και Ελλήνων υπουργών στις Βρυξέλλες με απώτερο στόχο να υπάρξει σύγκλιση. 

«Σημειώθηκε σημαντική πρόοδος» έγραψε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ στο Twitter, προσθέτοντας πως οι συζητήσεις θα συνεχιστούν αύριο βράδυ (Τετάρτη).


Σύμφωνα με κυβερνητική πηγή, το ελληνικό επιτελείο με τους υπουργούς Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου και Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη επιστρέφει στην Αθήνα, και οι συζητήσεις θα συνεχιστούν μέσω τηλεδιάσκεψης.


Η ίδια πηγή επισήμανε ότι βάση της συζήτησης αποτελεί η απόφαση του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα «Καθημερινή»η ελληνική πλευρά προσήλθε με τις ίδιες προτάσεις που είχε αποστείλει σε επιστολή του ο κ. Τσακαλώτος την προηγούμενη εβδομάδα-αυτές που είχαν δημιουργήσει την εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις- γεννώντας ερωτηματικά για το κατά πόσο θα μπορούσε αυτή η στάση να άρει το αδιέξοδο.

Συγκεκριμένα, η πρόταση του κ. Τσακαλώτου αφορά τη μείωση της προσωπικής διαφοράς κατά 0,7% του ΑΕΠ και ταυτόχρονα τη μείωση το 2019 κατά 0,3% του ΑΕΠ του αφορολόγητου και κατά 0,7% το 2020. Εναλλακτικά, κι αν οι θεσμοί επιμείνουν στην πλήρη κατάργηση της προσωπικής διαφοράς, η ελληνική πλευρά ζητεί αυτό να γίνει σε δύο χρόνια, το 2019 και το 2020.

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στεγαστικό: Μετά τις φοροελαφρύνσεις η ώρα των κλειστών ακινήτων

Οικονομία / Στεγαστικό: Μετά τις φοροελαφρύνσεις η ώρα των κλειστών ακινήτων

Το επόμενο μέτωπο παρεμβάσεων θα είναι αυτό της κοινωνικής αντιπαροχής καθώς και ρυθμίσεις που θα επιτρέψουν στους servicers να ρίξουν στην αγορά σπίτια που έχουν στην κατοχή τους, αλλά η πώλησή τους αντιμετωπίζει εμπόδια
LIFO NEWSROOM
Σημαντική αύξηση στις αποδοχές εργαζομένων από υπερωρίες και στα έσοδα από ασφαλιστικές εισφορές

Οικονομία / Σημαντική αύξηση στις αποδοχές εργαζομένων από υπερωρίες και στα έσοδα από ασφαλιστικές εισφορές

Κατά το πρώτο τετράμηνο εφαρμογής, οι αποδοχές από υπερωρίες και υπερεργασία αυξήθηκαν κατά 48% και τα έσοδα από εισφορές υπερωριών και υπερεργασίας αυξήθηκαν κατά 34% σε σχέση με το αντίστοιχο τετράμηνο του 2024
LIFO NEWSROOM
Οριστικοποιείται το πακέτο ΔΕΘ: Ελαφρύνσεις στη μεσαία τάξη, ενισχύσεις για ευάλωτους, παρεμβάσεις για το στεγαστικό

Οικονομία / Οριστικοποιείται το πακέτο ΔΕΘ: Ελαφρύνσεις στη μεσαία τάξη, ενισχύσεις για ευάλωτους, παρεμβάσεις για το στεγαστικό

Βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να αξιοποιηθεί η υπεραπόδοση της οικονομίας και τα έσοδα από την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής
LIFO NEWSROOM