«Πράσινο φως» για τον ελληνικό προϋπολογισμό από την Κομισιόν

«Πράσινο φως» για τον ελληνικό προϋπολογισμό από την Κομισιόν Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έκανε δεκτό το προσχέδιο του ελληνικού προϋπολογισμού με τα δύο σενάρια για τις συντάξεις.

Στο βασικό σενάριο, η Αθήνα προβλέπει πρωτογενές πλεόνασμα 4,2% του ΑΕΠ για το 2019, με περικοπή των συντάξεων και εφαρμογή ορισμένων προ-νομοθετημένων αντίμετρων, ενώ στο προσχέδιο του εναλλακτικού σεναρίου, με πλεόνασμα 3,6%, δεν προβλέπονται περικοπές στις συντάξεις.

Συγκεκριμένα, η Ελλάδα δεν βρίσκεται ανάμεσα στις χώρες που έλαβαν επιστολή από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για διευκρινίσεις, σχετικά με το προσχέδιο του προϋπολογισμού τους που κατατέθηκε στις αρχές της εβδομάδας.

Εκτός από την Ιταλία επιστολές έλαβαν η Γαλλία, η Ισπανία, η Σλοβενία, η Πορτογαλία και το Βέλγιο.

 Το έγγραφο που κατατέθηκε στην Κομισιόν από την ελληνική κυβέρνηση είναι πανομοιότυπο με αυτό που είχε καταθέσει και στη Βουλή, πριν από περίπου δύο εβδομάδες.

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα στα τρία παιδιά στην Ελλάδα στερείται βασικά αγαθά- Πρωταθλήτρια στην παιδική στέρηση

Οικονομία / Ένα στα τρία παιδιά στην Ελλάδα στερείται βασικά αγαθά- Πρωταθλήτρια στην παιδική στέρηση

Στο 33,6% το ποσοστό των παιδιών που μεγαλώνουν χωρίς βασικά είδη ένδυσης, τροφής, παιγνιδιών ή πρόσβασης σε δραστηριότητες – Δραματική η επίδραση του μορφωτικού επιπέδου των γονέων
LIFO NEWSROOM
Ο Γιάννος Περλέγκας ανεβάζει τον «Κατσούρμπο» του Χορτάτση

Θέατρο / Γιάννος Περλέγκας: «Ο Κατσούρμπος μας είναι μια απόπειρα να γίνουμε πιο αθώοι»

Ο Γιάννος Περλέγκας σκηνοθετεί το έργο του Χορτάτση στο πλαίσιο του στο πλαίσιο του Κύκλου Ρίζες του Φεστιβάλ Αθηνών. Τον συναντήσαμε στις πρόβες όπου μας μίλησε για την αξία του Κρητικού συγγραφέα και του έργου του και την ανάγκη για περισσότερη λαϊκότητα στο θέατρο. Κάτι που φιλοδοξεί να μας δώσει με αυτό το ανέβασμα.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Νομοσχέδιο για επιδότηση ενοικίου: Η ΠΟΜΙΔΑ καταγγέλλει «επιβράβευση» ασυνεπών ενοικιαστών με δημόσιο χρήμα

Οικονομία / Νομοσχέδιο για επιδότηση ενοικίου: Η ΠΟΜΙΔΑ καταγγέλλει «επιβράβευση» ασυνεπών ενοικιαστών με δημόσιο χρήμα

Η Ομοσπονδία υπενθυμίζει ότι αντίστοιχα προβλήματα υπάρχουν και με το ήδη ισχύον επίδομα ενοικίου, που από το 2016 καταβάλλεται απευθείας στους ενοικιαστές «χωρίς να υπάρχει εγγύηση πως αυτοί αποδίδουν τα χρήματα στους ιδιοκτήτες»
LIFO NEWSROOM