Πού θα διατεθούν τα 38,5 εκατ. ευρώ από το Ταμείο των Πυρόπληκτων

Πού θα διατεθούν τα 38,5 εκατ. ευρώ από το Ταμείο των Πυρόπληκτων Facebook Twitter
Eurokinissi/ΛΥΔΙΑ ΣΙΩΡΗ
0

Σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών για τη διαχείριση των 38,5 εκατ. ευρώ που έχουν συγκεντρωθεί έως τώρα για το Ταμείο των Πυρόπληκτων.

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών, με τη συμμετοχή του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση, του υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη, του υπουργού Μεταφορών και Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη και του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, με αντικείμενο τη διαχείριση του κονδυλίου των 38,5 εκατ. ευρώ που έχουν συγκεντρωθεί έως τώρα για το Ταμείο των Πυρόπληκτων (Κινέττα, Μάτι, Μαραθώνας, κ.ά.).

Σύμφωνα με κυβερνητικό παράγοντα που μετείχε στη σύσκεψη, το κονδύλι διατίθεται, συν τοις άλλοις, για την απομάκρυνση του αμιάντου, τις κατεδαφίσεις και το χτίσιμο νέων οικιών, αλλά και άλλες δράσεις, όπως για τραυματίες κατά τις πυρκαγιές. Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, αμίαντος έχει βρεθεί έως σήμερα σε 260 κτίρια.

Παράλληλα, αξιωματούχος του υπουργείου Μεταφορών, ερωτηθείς σχετικά, ανέφερε ότι δεν αυξάνονται τα διόδια στην Εγνατία Οδό έως ότου υπογραφεί η σύμβαση του διαγωνισμού παραχώρησης του έργου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρόωρη αποπληρωμή του πρώτου μνημονίου - Το σχέδιο της κυβέρνησης

Οικονομία / Πρόωρη αποπληρωμή του πρώτου μνημονίου - Το σχέδιο της κυβέρνησης

Η ισχυρή ανάπτυξη και τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα επιτρέπουν στην Ελλάδα να αποπληρώσει πρόωρα τις δανειακές υποχρεώσεις που ανέλαβε κατά τη διάρκεια των μνημονίων και να διανείμει κοινωνικό μέρισμα στους πολίτες
LIFO NEWSROOM
Airbnb: Μη νόμιμη η εγκύκλιος της ΑΑΔΕ για το τέλος επιτηδεύματος – Παραπομπή στην Ολομέλεια του ΣτΕ

Οικονομία / Airbnb: Μη νόμιμη η εγκύκλιος της ΑΑΔΕ για το τέλος επιτηδεύματος – Παραπομπή στην Ολομέλεια του ΣτΕ

Αιτήσεις ακύρωσης της επίμαχης εγκυκλίου είχαν καταθέσει η ΠΟΜΙΔΑ, ο «Σύνδεσμος Εταιρειών Βραχυχρόνιας Μίσθωσης Ακινήτων» και πέντε εταιρείες βραχυχρόνιας μίσθωσης ακινήτων
LIFO NEWSROOM