Πληθωρισμός: Εν αναμονή διψήφιου ρεκόρ τον Απρίλιο - Σήμερα οι ανακοινώσεις της ΕΛΣΤΑΤ

Πληθωρισμός: Εν αναμονή νέου ρεκόρ για τον Απρίλιο - Σήμερα οι ανακοινώσεις της ΕΛΣΤΑΤ Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash.
0

Σήμερα αναμένονται οι ανακοινώσεις της ΕΛΣΤΑΤ για το ύψος του πληθωρισμού τον Απρίλιο, ο οποίος αναμένεται να φτάσει σε διψήφιο αριθμό ξεπερνώντας το 10% για πρώτη φορά ύστερα από 28 χρόνια.

Για ακόμα ένα μήνα, κινητήριος δύναμη των πληθωριστικών πιέσεων θα είναι οι συνεχιζόμενες ανατιμήσεις σε ενέργεια, καύσιμα και σε σειρά βασικών προϊόντων.

Υπενθυμίζεται ότι τελευταία φορά που ο πληθωρισμός είχε ξεπεράσει το 10% ήταν τον Απρίλιο του 1994, όπου είχε διαμορφωθεί στο 10,2%.

Τα πρώτα δείγματα για το ύψος του πληθωρισμού του Απριλίου ήρθαν στα τέλη του προηγούμενου μήνα με την ανακοίνωση από την Ευρωπαϊκή Στατιστική Αρχή (Eurostat) των προκαταρκτικών στοιχείων για τον εναρμονισμένο δείκτη τιμών καταναλωτή.

Τον Μάρτιο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, ο πληθωρισμός είχε διαμορφωθεί στο 9,4%, καταλαμβάνοντας την 6η θέση μεταξύ των κρατών-μελών της ευρωζώνης.

Τον ίδιο μήνα, οι τιμές της ενέργειας στη χώρα μας (σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat) αυξήθηκαν κατά 57,5% όταν στην ευρωζώνη η άνοδος έφτασε στο 38%.

Με πληροφορίες από Ertnews

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΑΔΕ: Τουρισμός και εστίαση «πρωταθλητές» στη φοροδιαφυγή – Πάνω από 300 «λουκέτα» και πρόστιμα 2,5 εκατ. ευρώ

Οικονομία / ΑΑΔΕ: Τουρισμός και εστίαση «πρωταθλητές» στη φοροδιαφυγή – Πάνω από 300 «λουκέτα» και πρόστιμα 2,5 εκατ. ευρώ

Ιδιαίτερα υψηλή παραβατικότητα εντοπίστηκε και στις μισθώσεις ομπρελών και καθισμάτων σε παραλίες, με δεκάδες επιχειρήσεις να σφραγίζονται σε Χανιά, Ρέθυμνο, Ρόδο, Σάμο, Κέρκυρα, Σύρο, Σίφνο, Πόρο και Αίγινα
LIFO NEWSROOM
Fan bourgeois για νέο κοινό στη νέα Chanel του Matthieu Blazy 

Εβδομάδα Μόδας / Chanel: Ήσυχα αλλά τολμηρά, ο Matthieu Blazy αφυπνίζει το επαναστατικό πνεύμα της Coco

Καταργώντας (ή κάνοντας αγνώριστα) τα κλισέ που είχαν κουράσει ακόμα και το πιο πιστό κοινό της Chanel, o νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του ιστορικού οίκου μοιάζει να πέρασε το πρώτο τεστ.
ΣΤΕΛΛΑ ΛΙΖΑΡΔΗ
Η ΕΕ αυξάνει τους δασμούς στο 50% για τις εισαγωγές χάλυβα – Τι σημαίνει για την αγορά

Οικονομία / Η ΕΕ αυξάνει τους δασμούς στο 50% για τις εισαγωγές χάλυβα – Τι σημαίνει για την αγορά

Η Ευρωπαϊκή Ένωση σχεδιάζει αύξηση των δασμών εισαγωγής χάλυβα στο 50% και μείωση των ποσοστώσεων σχεδόν στο μισό για να προστατεύσει τη βιομηχανία της από φθηνές εισαγωγές, ακολουθώντας τα βήματα των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM