Πλαίσιο: Πρόταση από την οικογένεια Γεράρδου για έξοδο από το Χρηματιστήριο

Πλαίσιο: Αποχωρεί από το Χρηματιστήριο Αθηνών Facebook Twitter
0

Ο πρόεδρος της Πλαίσιο Computers, Γιώργος Γεράρδος και ο διευθύνων σύμβουλος, Κωνσταντίνος Γεράρδος προχώρησαν στην υποβολή προαιρετικής δημόσιας πρότασης για την απόκτηση του 100% των μετοχών της εταιρείας με στόχο τη διαγραφή των μετοχών από το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Το προσφερόμενο τίμημα ανέρχεται στα 4,58 ευρώ ανά μετοχή.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο Γεώργιος Γεράρδος ο οποίος κατέχει άμεσα 66,71% των δικαιωμάτων ψήφου της εταιρείας και ο Κωνσταντίνος Γεράρδος, ο οποίος κατέχει άμεσα 15,47% των δικαιωμάτων ψήφου της εταιρείας (αθροιστικά κατέχουν το 82,18% των δικαιωμάτων ψήφου στην εταιρεία) υπέγραψαν συμφωνία με την οποία συμφώνησαν, μεταξύ άλλων, να συντονιστούν μεταξύ τους προκειμένου να επιδιώξουν (α) κοινούς στρατηγικούς στόχους ως προς τον έλεγχο της εταιρείας και (β) τη διαγραφή της από το ΧΑ.

Περαιτέρω, οι βασικοί μέτοχοι συμφώνησαν τον τρόπο άσκησης της εταιρικής διακυβέρνησης της εταιρείας, τη σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας, καθώς και ορισμένους περιορισμούς και ορισμένα δικαιώματα εκάστου εξ αυτών αναφορικά με τη μεταβίβαση των μετοχών τους.

Η Δημόσια Πρόταση αφορά στην απόκτηση του συνόλου των μετοχών τις οποίες δεν κατείχαν ο Γεώργιος Γεράρδος και τα συντονισμένα πρόσωπα κατά την ημερομηνία της δημόσιας πρότασης, δηλαδή 3.932.952 μετοχές, οι οποίες αντιπροσωπεύουν ποσοστό 17,82% του συνολικού καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της εταιρείας.

Σημειώνεται ότι ο Γεώργιος Γεράρδος προσφέρει 4,58 ευρώ σε μετρητά, για κάθε μετοχή της δημόσιας πρότασης που του προσφέρεται νόμιμα και έγκυρα εντός της περιόδου αποδοχής.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τούρκοι κάνουν αναρτήσεις για το «φτηνό, καλό φαΐ» στην Ελλάδα, αλλά από πίσω κρύβεται κάτι ένα μεγάλο πρόβλημα

Διεθνή / Τούρκοι κάνουν αναρτήσεις για το «φτηνό, καλό φαΐ» στην Ελλάδα, αλλά από πίσω κρύβεται ένα μεγάλο πρόβλημα

Οι τιμές σε τουριστικά θέρετρα σε Ελλάδα και Τουρκία - Αυξάνονται οι τιμές σε φαγητό, ένδυση, μεταφορές - Το όριο πείνας στην Τουρκία ξεπερνά τον κατώτατο μισθό κατά 3.000 λίρες - Ακόμα πιο δύσκολη η κατάσταση στην Κωνσταντινούπολη
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ