Το ποσό των 3 δισ. ευρώ άντλησε η Ελλάδα από την έκδοση του νέου 5ετούς ομολόγου, μετά το κλείσιμο του βιβλίου προσφορών, όπως μεταδίδουν το Reuters και το Bloomberg.

 

Σύμφωνα με τα διεθνή πρακτορεία, το επιτόκιο του ομολόγου φέρεται να έκλεισε στο 4,625% και το κουπόνι στο 4,375%. 

 

Στο μεταξύ, το δημοσίευμα του Bloomberg αναφέρει ότι οι προσφορές για τη νέα έκδοση ξεπέρασαν τα 6,5 δισ. ευρώ, εκ των οποίων η Ελλάδα άντλησε τα 3 δισ. ευρώ.

 

Η τιμολόγηση του ομολόγου θα πραγματοποιηθεί αργότερα εντός της ημέρας.


Με βάση τις παραπάνω πληροφορίες, το τελικό επιτόκιο αποδεικνύεται μικρότερο εκείνου με το οποίο είχε δανειστεί η χώρα μας στην προηγούμενη έξοδό της στις αγορές, το 2014, επί Αντώνη Σαμαρά. Τότε το επιτόκιο ήταν στο 4,95%.

 

Λίγο αργότερα, κυβερνητικοί κύκλοι επιβεβαίωσαν ότι «το ελληνικό Δημόσιο άντλησε το ποσό των 3 δισ. ευρώ, εκπληρώνοντας τον στόχο του ελληνικού ομολόγου». Το Μαξίμου επισημαίνει ότι «συγκεκριμένα, το κουπόνι του πενταετούς ομολόγου διαμορφώθηκε στο 4,375% ενώ το ύψος της απόδοσης στο 4,625%, σε τιμές σαφώς χαμηλότερες από την προηγούμενη έξοδο της χώρας στις αγορές χρήματος, τον Απρίλιο του 2014, που είχαν διαμορφωθεί στο 4,75% και 4,95% αντίστοιχα».