Επιμένουν οι Financial Times για προσπάθεια της Ελλάδας να βγει στις αγορές με την έκδοση πενταετούς ομολόγου, παρά την διάψευση των δημοσιευμάτων από κυβερνητικές πηγές. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Ελλάδα θέλει να πουλήσει κρατικά ομόλογα, για πρώτη φορά μέσα σε τρία χρόνια, ώστε να εκμεταλλευτεί τις ενδείξεις προθυμίας των επενδυτών να ξεχάσουν τα προβλήματα του παρελθόντος και την αφερεγγυότητα της χώρας.

 

Όπως αναφέρουν οι F.T., επικαλούμενοι τραπεζίτες με γνώση των σχεδίων, η Ελλάδα αναμένεται να πουλήσει ένα ομόλογο πενταετούς διάρκειας αυτή την εβδομάδα ή την επόμενη.

 

Υπάρχει μια «πολύ θετική δυναμική» και «οι συνθήκες στη χρηματοπιστωτική αγορά είναι αρκετά υγιείς», είπε ένας τραπεζίτης. «Η αγορά είναι ανοικτή για Ελλάδα», τόνισε ένας άλλος, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

 

Οι συντάκτες σημειώνουν επίσης, ότι με τις αρνητικές αποδόσεις να κυριαρχούν στην ευρωζώνη οι επενδυτές έχουν επιδοθεί στο κυνήγι ομολόγων με καλύτερους όρους.

 

Την περασμένη εβδομάδα μια δημοπρασία ελληνικών εντόκων γραμματίων προσέλκυσε ισχυρή διεθνή ζήτηση, δήλωσε ο πρώτος τραπεζίτης στην εφημερίδα. Σημειώνει επίσης ότι η ελληνική προσπάθεια επιστροφής στις αγορές, έρχεται λίγες εβδομάδες αφότου η Αργεντινή εξέδωσε 100ετή ομόλογα ύψους 2.75 δισ. δολαρίων με απόδοση περίπου 8 τοις εκατό, και καθώς οι διεθνείς επενδυτές προσβλέπουν στην επίδραση της μεταρρυθμιστικής κυβέρνησης της χώρας.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr