Οι 10 πιο ελκυστικοί εργοδότες στην Ελλάδα για το 2020

Οι 10 πιο ελκυστικοί εργοδότες στην Ελλάδα για το 2020 Facebook Twitter
Οι 10 πιο ελκυστικοί εργοδότες στην Ελλάδα για το 2020 (Pixabay)
0

Έρευνα της Randstad Employer Brand αποκαλύπτει τους 10 καλύτερους εργοδότες για την Ελλάδα.

Η έρευνα, που πραγματοποιείται σε 33 χώρες ήδη από το 2000, επισημαίνει τη σημασία και τους τρόπους για την ανάπτυξη ενός ισχυρού και ελκυστικού Employer Branding ενώ καταγράφει τα κίνητρα επιλογών των υποψήφιων εργαζομένων στην αναζήτηση εργασίας.

Για την Ελλάδα, η έρευνα διεξάγεται για τρίτη συνεχή χρονιά αξιολογώντας ένα δείγμα των 150 μεγαλύτερων εταιρειών, ακολουθώντας την μεθοδολογία της παγκόσμιας έρευνας.

Στη φετινή έρευνα συμμετείχαν 3.504 άτομα, μεταξύ των οποίων, Έλληνες φοιτητές, εργαζόμενοι και άνεργοι ηλικίας από 18 και 65 ετών ενώ οι συνεντεύξεις πραγματοποιήθηκαν διαδικτυακά τον Ιανουάριο του 2020.

Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται η Aegean Airlines με την Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία να ακολουθεί στη δεύτερη θέση και την εταιρεία Σκλαβενίτης στην τρίτη.

Οι 10 πιο ελκυστικοί εργοδότες στην Ελλάδα για το 2020

1. Aegean Airlines
2. Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία
3. Σκλαβενίτης
4. ΙΟΝ
5. Οργανισμός Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος (OTE)
6. Ιντραλοτ
7. Τράπεζα της Ελλάδος
8. Pharmathen
9. Παπαδοπούλου
10. Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ)

Κριτήρια επιλογής 

Ο υψηλός μισθός και οι παροχές (72%), το ευχάριστο εργασιακό περιβάλλον (61%), οι δυνατότητες εξέλιξης (48%), η ασφάλεια και σταθερότητα της εργασίας (47%) και τέλος η ισορροπία ανάμεσα στην εργασιακή και προσωπική ζωή (42%) αποτελούν τα σημαντικότερα κριτήρια επιλογής ενός εργοδότη για τους δυνητικούς εργαζόμενους.

Σε ό,τι αφορά στις παροχές, η υγειονομική περίθαλψη (86%), οι άδειες (82%), η αποζημίωση εξόδων μετακίνησης (81%), η κατάρτιση (77%) καθώς και η ευελιξία του ωραρίου εργασίας (76%), φαίνεται ότι αποδεικνύονται ως οι πιο ελκυστικές για τους Έλληνες εργαζόμενους.

Αντίθετα στους λόγους αποχώρησης από μία εταιρεία, σύμφωνα με την έρευνα, τo 58% των συμμετεχόντων απάντησαν ό,τι θα έφευγαν από την εργασία τους εξαιτίας των χαμηλών οικονομικών απολαβών ενώ το 79% των ερωτηθέντων ανέφεραν ότι θα έφευγαν από την εργασία τους καθώς κρίνουν τις μη οικονομικές παροχές που δεν προσφέρονται πιο σημαντικές.

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ