Ο Ντράγκι δίνει τα ρέστα του

Ο Ντράγκι δίνει τα ρέστα του Facebook Twitter
0

Η κίνηση του Μάριο Ντράγκι που οι αγορές περίμεναν έγινε με την ανακοίνωση εκ μέρους του διοικητή της ΕΚΤ των επιτοκίων σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα.

Συγκεκριμένα το επιτόκιο μειώθηκε σε μια προσπάθεια για τονωτικές ενέσεις στην ευρωπαϊκή οικονομία, στο 0,15% ενώ σε μία πρωτοφανή κίνηση ο Ντράγκι ανακοίνωσε ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν θα χρεώνει τόσο για τις καταθέσεις που τοποθετούν σε αυτή οι ευρωπαικές τράπεζες.

Ακόμη ανακοινώθηκε η μείωση των επιτοκίων για τις καταθέσεις των τραπεζών, σε αρνητικά επίπεδα, στο -0,10%, σε μια κίνηση για να ενθαρρυνθούν οι τράπεζες να επενδύουν τα πλεονάζοντα κεφάλαια και όχι να τα καταθέτουν στην ΕΚΤ.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε τα επιτόκια αναφοράς της ΕΚΤ διαμορφώνονται ως εξής:

Πράξεις κύριας αναχρηματοδότησης του Ευρωσυστήματος: 0,15% (έναντι 0,25% που ίσχυε έως τώρα). Διευκόλυνσης οριακής χρηματοδότησης: 0,40% (έναντι 0,75%). Διευκόλυνσης αποδοχής καταθέσεων: (αρνητικό) -0,10% (έναντι 0,00%)



 Η διοίκηση της ΕΚΤ αναφέρει ακόμη ότι θα ανακοινωθούν αργότερα και περαιτέρω μέτρα νομισματικής πολιτικής.

Αυτή η κίνηση του Ντράγκι έρχεται σε μία στιγμή όπου η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ αρχίζει πλέον να ακολουθεί μια πιο σφιχτή οικονομική πολιτική, καθώς φρόντισε νωρίς να ρίξει χρήμα στην δική της αγορά.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οριστικοποιείται το πακέτο ΔΕΘ: Ελαφρύνσεις στη μεσαία τάξη, ενισχύσεις για ευάλωτους, παρεμβάσεις για το στεγαστικό

Οικονομία / Οριστικοποιείται το πακέτο ΔΕΘ: Ελαφρύνσεις στη μεσαία τάξη, ενισχύσεις για ευάλωτους, παρεμβάσεις για το στεγαστικό

Βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να αξιοποιηθεί η υπεραπόδοση της οικονομίας και τα έσοδα από την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής
LIFO NEWSROOM
LAMDA Development - ION Group: Στρατηγική συμφωνία 450 εκατ.ευρώ για τη δημιουργία Διεθνούς Κέντρου Έρευνας & Καινοτομίας στο The Ellinikon

Οικονομία / LAMDA Development - ION Group: Στρατηγική συμφωνία 450 εκατ.ευρώ για τη δημιουργία Διεθνούς Κέντρου Έρευνας & Καινοτομίας στο The Ellinikon

Το συνολικό μέγεθος της επένδυσης του Ομίλου ΙΟΝ που σχετίζεται με το Κέντρο Έρευνας & Καινοτομίας εκτιμάται ότι θα υπερβεί το 1,5 δισ. ευρώ
LIFO NEWSROOM