Ντομπρόβσκις: Ελπίζω σε συμφωνία για την Ελλάδα έως το Eurogroup του Μαρτίου

Ντομπρόβσκις: Ελπίζω σε συμφωνία για την Ελλάδα έως το Eurogroup του Μαρτίου Facebook Twitter
Aris Oikonomou/SOOC
0

Αισιόδοξος πως η Ελλάδα και οι θεσμοί μπορούν να καταλήξουν σε συμφωνία μέχρι την επόμενη συνεδρίαση του Eurogroup, που έχει προγραμματιστεί για τις 22 Μαρτίου, εμφανίστηκε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις, μιλώντας στο αμερικανικό δίκτυο CNBC.

Όπως είπε, το ελληνικό ζήτημα μπορεί να επιλυθεί ακόμα και τον επόμενο μήνα. Πρόσθεσε πως η ανάκαμψη της Ελλάδας είναι εντός στόχου, και μια «τελική ώθηση» από τους αξιωματούχους θα μπορούσε να εξασφαλίσει το μέλλον της ελληνικής οικονομίας ακόμη και πριν από το επόμενο Eurogroup.

«Είμαι βέβαιος ότι θα είμαστε σε θέση να επιλύσουμε την τρέχουσα κατάσταση σε σύντομο διάστημα», δήλωσε. «Αυτό που χρειαζόμαστε τώρα είναι μια τελική ώθηση από τους θεσμούς της ΕΕ, από το ΔΝΤ, από τις ίδιες τις ελληνικές αρχές ούτως ώστε να μπορεί να επιλυθεί έως το επόμενο Eurogroup».

Περαιτέρω καθυστέρηση θα είναι «ιδιαιτέρως αντιπαραγωγική» και δημιουργεί τον κίνδυνο η Ελλάδα να υποχωρήσει και πάλι σε «χρηματοοικονομική αστάθεια», σημείωσε.

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Saudi Aramco: Η μεγαλύτερη εταιρεία πετρελαίου «στοιχηματίζει» πως η βενζίνη δεν πρόκειται να καταρηγθεί

Οικονομία / Saudi Aramco: Η μεγαλύτερη εταιρεία πετρελαίου «στοιχηματίζει» πως η βενζίνη δεν πρόκειται να καταργηθεί

Η Saudi Aramco λέει ότι οι κινητήρες εσωτερικής καύσης θα υπάρχουν για «πολύ, πολύ καιρό» καθώς ο κόσμος θα εξακολουθεί να χρησιμοποιεί τέτοια οχήματα «και μετά το 2040»
LIFO NEWSROOM