Νέο υψηλό στις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο- Στα 5,57 δισ. ευρώ το πρώτο επτάμηνο του έτους

Νέο υψηλό στις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο- Στα 5,57 δισ. ευρώ το πρώτο επτάμηνο του έτους Facebook Twitter
0

Νέο υψηλό σε ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο, καθώς το επτάμηνο Ιανουαρίου- Ιουλίου, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των φορολογούμενων έφτασαν στα 5,57 δις. ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων:

1. Το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών (παλαιών και νέων) ανέρχεται στα 101,7 δισ. ευρώ. Από το ποσό αυτό τα 5,57 δισ. ευρώ αφορούν νέες οφειλές που δημιουργήθηκαν στο πρώτο εξάμηνο του έτους.

Από τα 5,57 δισ. ευρώ οι απλήρωτοι φόροι ανέρχονται στα 4,9 δις. ευρώ οι οποίοι φούσκωσαν κατά 300 περίπου εκατ. ευρώ συγκριτικά με το εξάμηνο του έτους.

2. Οι φορολογούμενοι που χρωστούν στο ελληνικό Δημόσιο ανέρχονται σε 3.933.628 .Πρακτικά, ένας στους δύο φορολογούμενους έχουν ανοιχτούς λογαριασμούς με την εφορία και 1.742.903 φορολογούμενοι είναι εκτεθειμένοι σε μέτρα αναγκαστικής είσπραξης.

3. Σε 1.143.308 οφειλέτες έχουν επιβληθεί αναγκαστικά μέτρα, δηλαδή κατασχέσεις μισθών και τραπεζικών λογαριασμών. Μόνο τον Ιούνιο έγιναν 6.073 κατασχέσεις.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Ανεξάρτητη αρχή Δημοσίων Εσόδων 3.933.628 φορολογούμενοι και επιχειρήσεις χρωστούν στο ελληνικό δημόσιο περισσότερα από 101,7 δισ. ευρώ, ποσό το οποίο μήνα με τον μήνα αυξάνεται καθώς οι φορολογούμενοι αδυνατούν να ανταποκριθούν στις φορολογικές τους υποχρεώσεις, αφήνοντας απλήρωτους τους φόρους που του αναλογούν.

Ήδη οι ελεγκτικοί μηχανισμοί προχωρεί σε καθημερινή βάση σε 500 περίπου κατασχέσεις και δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών με στόχο να διασφαλιστεί η οφειλή στο δημοσίου, αν και πολλές φορές οι τραπεζικοί λογαριασμοί είναι άδειοι.

Μέσω των κατασχέσεων στα ταμεία του Δημοσίου, καθώς από τις αρχές του έτους έχουν εισπραχθεί περισσότερα από 3 δισ. ευρώ παλαιών και «φρέσκων» ληξιπρόθεσμων οφειλών, ποσό ιδιαίτερα εντυπωσιακό αν συγκριθεί με τα δεδομένα προηγουμένων ετών.

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Καλάθι των παιχνιδιών»: «Κοντά σε συμφωνία» λέει ο Γεωργιάδης - Συγκρατημένες φέτος οι αγορές των γιορτών

Οικονομία / «Καλάθι των παιχνιδιών»: «Κοντά σε συμφωνία» λέει ο Γεωργιάδης - Συγκρατημένες φέτος οι αγορές των γιορτών

Το 80% του κοινού δηλώνει ότι έχει ακυρώσει δαπάνες διασκέδασης ενώ το 55% δηλώνει ότι έχει μειώσει συνολικά τις αγορές σε είδη τροφίμων και παντοπωλείου
NEWSROOM

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ