ΤΩΡΑ

«Ναυάγιο» σε ένα από τα μεγαλύτερα deal του κόσμου-H Kraft απέσυρε ξαφνικά την πρόταση των 143 δισεκ. για τη Unilever

«Ναυάγιο» σε ένα από τα μεγαλύτερα deal του κόσμου-H Kraft απέσυρε ξαφνικά την πρόταση των 143 δισεκ. για τη Unilever Facebook Twitter
0

Πτώση 8% σημείωσε σήμερα η μετοχή του αγγλο-ολλανδικού ομίλου καταναλωτικών προϊόντων Unilever αφού η αμερικανική ανταγωνίστριά της Kraft Heinz Co απέσυρε απότομα την αιφνιδιαστική πρόταση συγχώνευσης ύψους 143 δισεκ. δολαρίων.

 

Έχοντας τη στήριξη του Γουόρεν Μπάφετ και της εταιριών ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων 3G, η Kraft ήθελε να εξαγοράσει τη Unilever για να δημιουργήσει ένα παγκόσμιο κολοσσό καταναλωτικών προϊόντων αλλά η προσφορά της απορρίφθηκε την Παρασκευή από την εταιρία που παράγει προϊόντα όπως το τσάι Lipton και το σαπούνι Dove.

 

Σύμφωνα με άτομα με γνώση του θέματος, η Kraft δεν ανέμενε να συναντήσει την αντίσταση που βρήκε από τον διευθύνοντα σύμβουλο της Unilever Πολ Πόλμαν, ο οποίος απέρριψε την προσφορά διότι δεν είχε κανένα στρατηγικό όφελος.

 

Παράλληλα, είχαν δημιουργηθεί ανησυχίες για την διερεύνηση του θέματος σε πολιτικό επίπεδο στη Βρετανία όπου η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι, όταν ανέλαβε πέρυσι τα καθήκοντά της, είχε αφήσει να εννοηθεί ότι θα εφάρμοζε μια περισσότερο προληπτική πολιτική σε ό,τι αφορά τον έλεγχο ξένων εξαγορών.

 

Η μετοχή της Unilever που είναι εισηγμένη στο Λονδίνο κατέγραψε την Παρασκευή άλμα 13% όταν έγινε γνωστή η προσέγγιση της Kraft και σήμερα σημείωσε βουτιά 8%. Σύμφωνα με στοιχεία της Thomson Reuters, η συνένωση δυνάμεων των δύο εταιριών θα αποτελούσε τη μεγαλύτερη εξαγορά μιας βρετανικής εταιρίας.

 

 

 

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

0

ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Saudi Aramco: Η μεγαλύτερη εταιρεία πετρελαίου «στοιχηματίζει» πως η βενζίνη δεν πρόκειται να καταρηγθεί

Οικονομία / Saudi Aramco: Η μεγαλύτερη εταιρεία πετρελαίου «στοιχηματίζει» πως η βενζίνη δεν πρόκειται να καταργηθεί

Η Saudi Aramco λέει ότι οι κινητήρες εσωτερικής καύσης θα υπάρχουν για «πολύ, πολύ καιρό» καθώς ο κόσμος θα εξακολουθεί να χρησιμοποιεί τέτοια οχήματα «και μετά το 2040»
LIFO NEWSROOM