Την άποψη ότι η Ελλάδα μπορεί να κερδίσει και πάλι την οικονομική της ανεξαρτησία σε έναν χρόνο, εκφράζει ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί, σε δηλώσεις του στο περιοδικό Politico, σε συνέχεια της επίσκεψής του στην Αθήνα.

 

Ο ευρωπαίος επίτροπος, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, «δηλώνει αισιόδοξος για τη χώρα που αγωνίστηκε περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη στην Ευρώπη, προκειμένου να νικήσει τους οικονομικούς της δαίμονες». Θεωρεί ότι η Ελλάδα μπορεί να ξαναγίνει οικονομικά ανεξάρτητη σε ένα χρόνο, τον Σεπτέμβριο του 2018, υπογραμμίζοντας ότι «επιστρέφει σαφώς η εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία» και ότι «κατά τις τελευταίες εβδομάδες οι ελληνικές αρχές έχουν γίνει αποδέκτες πολλών μηνυμάτων εμπιστοσύνης από τα κράτη μέλη της ευρωζώνης, την Κομισιόν και το ΔΝΤ».

 

Ο Π. Μοσκοβισί, καταλήγει το δημοσίευμα, «διαισθανόμενος μία ευκαιρία (όχι συμπτωματικά κατά τη διάρκεια της γερμανικής προεκλογικής εκστρατείας) να εδραιωθεί μία άποψη πέρα από την Ελλάδα, ότι οι επενδύσεις και όχι μόνο η λιτότητα είναι αποφασιστικής σημασίας για την οικονομική ανεξαρτησία της χώρας», υποστηρίζει ότι ο γενικός στόχος για την Ελλάδα θα πρέπει να είναι η «βιώσιμη ανάπτυξη». Τέλος, κάλεσε όλους τους παράγοντες (Ελλάδα, κράτη μέλη και θεσμούς) να συμφωνήσουν σε μία κοινή στρατηγική το συντομότερο δυνατό.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr