LIVE!

Μοσκοβισί: Η Ελλάδα μπορεί να ξαναγίνει οικονομικά ανεξάρτητη σε έναν χρόνο

Μοσκοβισί: Η Ελλάδα μπορεί να ξαναγίνει οικονομικά ανεξάρτητη σε έναν χρόνο Facebook Twitter
Alexandros Michailidis / SOOC
0

Την άποψη ότι η Ελλάδα μπορεί να κερδίσει και πάλι την οικονομική της ανεξαρτησία σε έναν χρόνο, εκφράζει ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί, σε δηλώσεις του στο περιοδικό Politico, σε συνέχεια της επίσκεψής του στην Αθήνα.

Ο ευρωπαίος επίτροπος, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, «δηλώνει αισιόδοξος για τη χώρα που αγωνίστηκε περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη στην Ευρώπη, προκειμένου να νικήσει τους οικονομικούς της δαίμονες». Θεωρεί ότι η Ελλάδα μπορεί να ξαναγίνει οικονομικά ανεξάρτητη σε ένα χρόνο, τον Σεπτέμβριο του 2018, υπογραμμίζοντας ότι «επιστρέφει σαφώς η εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία» και ότι «κατά τις τελευταίες εβδομάδες οι ελληνικές αρχές έχουν γίνει αποδέκτες πολλών μηνυμάτων εμπιστοσύνης από τα κράτη μέλη της ευρωζώνης, την Κομισιόν και το ΔΝΤ».

Ο Π. Μοσκοβισί, καταλήγει το δημοσίευμα, «διαισθανόμενος μία ευκαιρία (όχι συμπτωματικά κατά τη διάρκεια της γερμανικής προεκλογικής εκστρατείας) να εδραιωθεί μία άποψη πέρα από την Ελλάδα, ότι οι επενδύσεις και όχι μόνο η λιτότητα είναι αποφασιστικής σημασίας για την οικονομική ανεξαρτησία της χώρας», υποστηρίζει ότι ο γενικός στόχος για την Ελλάδα θα πρέπει να είναι η «βιώσιμη ανάπτυξη». Τέλος, κάλεσε όλους τους παράγοντες (Ελλάδα, κράτη μέλη και θεσμούς) να συμφωνήσουν σε μία κοινή στρατηγική το συντομότερο δυνατό.

Οικονομία
0

LIVE!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μαύρη» συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο: Sell-off με φόντο το Ιράν― πτώση κάτω από τις 2.100 μονάδες

Οικονομία / «Μαύρη» συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο: Sell-off με φόντο το Ιράν― Πτώση κάτω από τις 2.100 μονάδες

Ο Γενικός Δείκτης, υποκύπτοντας στο βάρος της γεωπολιτικής αβεβαιότητας και του αρνητικού κλίματος στις διεθνείς αγορές, κατέγραψε «βουτιά» της τάξεως του 5,75%, κλείνοντας στις 2.074,42 μονάδες.
THE LIFO TEAM
Ο πόλεμος παγώνει τη μόδα: Διεθνή brands κλείνουν καταστήματα στη Μέση Ανατολή

Διεθνή / Ο πόλεμος παγώνει τη μόδα: Διεθνή brands κλείνουν καταστήματα στη Μέση Ανατολή

Η κλιμάκωση της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή οδηγεί διεθνείς ομίλους πολυτελείας και μεγάλες αλυσίδες λιανεμπορίου σε προσωρινό κλείσιμο καταστημάτων και αναστολή δραστηριοτήτων στον Κόλπο.
THE LIFO TEAM
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΤΡΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ

Οικονομία / Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Σενάρια με έκτακτα μέτρα τύπου «Pass» για νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Όλα θα κριθούν από την πορεία της τιμής του πετρελαίου Brent, η οποία αν σκαρφαλώσει και παραμείνει πάνω από τα 100 δολάρια το βαρέλι για 30 ημέρες, θα πυροδοτήσει νέο ισχυρό κύμα ακρίβειας στην ελληνική οικονομία
THE LIFO TEAM