Δηκτικός για το ρόλο του Γιάνη Βαρουφάκη την περίοδο που ήταν υπουργός Οικονομικών είναι ο ευρωπαίος επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί βιβλίο του με τίτλο «Αν είναι μεσάνυχτα στην Ευρώπη», σύμφωνα με την Καθημερινή.
«Με τη φρενήρη ενασχόληση του με τα μέσα ενημέρωσης και τον αχαλίνωτο ναρκισσισμό του, ο Βαρουφάκης τράβηξε πάνω του τους προβολείς και κανιβάλισε για κάποιους μήνες τις συζητήσεις», γράφει ο Μοσκοβισί, περιγράφοντας το παρασκήνιο των διαπραγματεύσεων το πρώτο εξάμηνο του 2015.
Τον κατηγορεί επίσης ότι «συνέβαλε στην ένταση των συνομιλιών, αρνούμενος κάθε διαπραγμάτευση» και σημειώνει ότι προκαλούσε την απελπισία αλλά και τη σκλήρυνση της στάσης των συνομιλητών του, με ομιλίες «γεμάτες περιφρόνηση».
Οικονομία /
Mοσκοβισί για Βαρουφάκη: Με τον αχαλίνωτο ναρκισσισμό του κανιβάλισε τις διαπραγματεύσεις
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ
Έφτιαξε τα πιο φημισμένα εστιατόρια της Νέας Υόρκης. Δεν ήταν αρκετό
Συνελήφθη πρωταθλητής τζούντο στο Κιάτο με €1,15 εκατ. σε σακούλες
Μιράντα Τζουλάι: «Στην Αμερική, κάθε μέρα είναι ένας γαμημένος εφιάλτης»
Σεισμός 5,7 Ρίχτερ στην Κρήτη: Είχε διάρκεια και έγινε ιδιαίτερα αισθητός
Έκρηξη στους Αμπελόκηπους: Αθώος ο Νίκος Ρωμανός