Μοσκοβισί: «Ενθαρρυντικό μήνυμα» η επίτευξη τεχνικής συμφωνίας στην Αθήνα

Μοσκοβισί: «Ενθαρρυντικό μήνυμα» η επίτευξη τεχνικής συμφωνίας στην Αθήνα Facebook Twitter
Aris Oikonomou/SOOC
0

«Ενθαρρυντικό μήνυμα» για την έγκαιρη ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης αλλά και την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος, χαρακτήρισε ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί την επίτευξη συμφωνίας σε τεχνικό επίπεδο το Σάββατο στην Αθήνα.


«Στο σημερινό Eurogroup θα ενημερώσω τους υπουργούς για την επίτευξη συμφωνίας σε υπηρεσιακό επίπεδο για την τρίτη αξιολόγηση κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου στην Αθήνα», δήλωσε ο Π. Μοσκοβισί κατά τη διάρκεια ενημέρωσης ομάδας δημοσιογράφων ενόψει της σημερινής συνεδρίασης.

Η συμφωνία επιτεύχθηκε μετά από μια σειρά «εποικοδομητικών συνομιλιών» μεταξύ των ελληνικών αρχών και όλων των θεσμών, «συμπεριλαμβανόμενου του ΔΝΤ», είπε ο Π. Μοσκοβισί, χαρακτηρίζοντας «πιο χαλαρό και εύκολο» το πνεύμα των διαβουλεύσεων με το ΔΝΤ σε σχέση με το παρελθόν.

«Υπάρχει σαφής βούληση να προχωρήσει αυτή η αξιολόγηση ομαλά και αποτελεσματικά και να ολοκληρωθεί εγκαίρως, δηλαδή να έχουμε συμφωνία πριν από τα Χριστούγεννα, όπως είχαμε πει» υπογράμμισε ο Γάλλος επίτροπος, σημειώνοντας ότι είναι πολύ «θετικό» ότι η ελληνική κυβέρνηση σκοπεύει να εφαρμόσει όλες τις προαπαιτούμενες δράσεις το συντομότερο δυνατό».


Συνεχίζοντας, ο Π. Μοσκοβισί, ανέφερε ότι «συνολικά πρόκειται για πολύ καλά νέα και ένα ενθαρρυντικό μήνυμα» ενόψει της ολοκλήρωσης του προγράμματος σε λιγότερο από εννιά μήνες, αλλά και των «κρίσιμων» συζητήσεων για την μεταμνημονιακή εποπτεία καθώς και την ελάφρυνση του χρέους, που «πρέπει να ολοκληρωθούν στις αρχές του καλοκαιριού».


«Η γρήγορη πρόοδος που πετύχαμε σε αυτήν τη φάση είναι καλός προάγγελος για τα επόμενα βήματα και φυσικά στέλνει ένα θετικό μήνυμα στους επενδυτές. Τα πράγματα κινούνται σε θετική κατεύθυνση στην Ελλάδα, οπότε πιστεύω ότι είναι μια πολύ καλή ημέρα για τις σχέσης της Ελλάδας με την ΕΕ αλλά και για την ίδια την Ελλάδα», κατέληξε ο Π. Μοσκοβισί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενοίκια: Νέα διαδικασία χωρίς δικαστήριο για τις λήξεις μισθώσεων – Τι προβλέπεται για ιδιοκτήτες και ενοικιαστές

Οικονομία / Ενοίκια: Νέα διαδικασία χωρίς δικαστήριο για τις λήξεις μισθώσεων – Τι προβλέπεται για ιδιοκτήτες και ενοικιαστές

Από το 2026, η απόδοση ακινήτου μετά τη λήξη μίσθωσης θα μπορεί να γίνεται χωρίς δικαστική απόφαση, μέσω ειδικής «διαταγής» από δικηγόρο. Η ρύθμιση δίνει νέα εργαλεία στους ιδιοκτήτες αλλά προκαλεί ενστάσεις από ενοικιαστές, που ζητούν περισσότερες εγγυήσεις
LIFO NEWSROOM
 Μικρή η επίδραση του Airbnb στην αγορά κατοικίας στην Ελλάδα σύμφωνα με μελέτη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Οικονομία / Μικρή η επίδραση του Airbnb στην αγορά κατοικίας στην Ελλάδα, σύμφωνα με μελέτη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Η διαθεσιμότητα κατοικιών επηρεάζεται σημαντικά λιγότερο από τις βραχυχρόνιες μισθώσεις σε σχέση με τα 2,28 εκατομμύρια κενά σπίτια που υπάρχουν τη δεδομένη στιγμή στη χώρα
LIFO NEWSROOM
Χρεώσεις ΑΤΜ: Τι θα ισχύει για τις προμήθειες - Το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη

Οικονομία / ΑΤΜ: Τι θα ισχύει για τις προμήθειες - Μήνυμα Μητσοτάκη για τις τραπεζικές χρεώσεις

«Μηδενίζεται η προμήθεια για κάθε ανάληψή σου από ATM άλλης τράπεζας του συστήματος ΔΙΑΣ, αλλά και από τρίτο πάροχο που έχει μετοχική σχέση με την τράπεζά σου», λέει ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
Επίδομα αδείας: Πότε καταβάλλεται, ποιοι το δικαιούνται και πώς υπολογίζεται

Οικονομία / Επίδομα αδείας: Πότε καταβάλλεται, ποιοι το δικαιούνται και πώς υπολογίζεται

Τι ισχύει το καλοκαίρι του 2025 για τις θερινές άδειες στον ιδιωτικό τομέα – Πότε καταβάλλεται το επίδομα αδείας, πόσο είναι, πώς επιμερίζεται και τι προβλέπει το νέο νομοσχέδιο
LIFO NEWSROOM