Μείωση ενοικίων: Με έκπτωση φόρου θα αποζημιωθούν οι ιδιοκτήτες ακινήτων

Μείωση ενοικίων: Με έκπτωση φόρου θα αποζημιωθούν οι ιδιοκτήτες ακινήτων Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Με έκπτωση φόρου θα αποζημιωθούν οι ιδιοκτήτες ακινήτων για τις απώλειες που είχαν από την υποχρεωτική μείωση ενοικίων κατά 40%, λόγω του κορωνοϊού.

Η απόφαση της κυβέρνησης είναι να μειωθεί ο φόρος για εισόδημα από μισθώματα που θα κληθούν να καταβάλουν φέτος οι ιδιοκτήτες ακινήτων, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Καθημερινή». Η έκπτωση αυτή θα είναι της τάξεως του 50%, για τις απώλειες που είχαν οι ιδιοκτήτες από τη μείωση ενοικίων. Σε περίπτωση που ο φόρος που προκύπτει είναι μικρότερος της απώλειας, τότε θα «κουρευτεί» και ο ΕΝΦΙΑ.

Αυτή η έκπτωση φόρου υπολογίζεται ότι θα κοστίσει στο δημόσιο 50 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες. Παράλληλα, το υπουργείο Οικονομικών αποκλείει το ενδεχόμενο παράτασης του μέτρου για τη μείωση ενοικίων έως τα τέλη του έτους. Ο λόγος είναι ότι θα υπήρχε μεγάλο δημοσιονομικό κόστος η αποζημίωση των ιδιοκτητών σε μια τέτοια περίπτωση, καθώς θα πλησίαζε τα 300 εκατομμύρια ευρώ.

Οικονομία
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Επιστροφή ενοικίου»: Πότε θα μπουν αυτόματα τα πρώτα ποσά στους λογαριασμούς – Ποιοι δικαιούνται έως 800 ευρώ

Οικονομία / «Επιστροφή ενοικίου»: Πότε θα μπουν αυτόματα τα πρώτα ποσά στους λογαριασμούς – Ποιοι δικαιούνται έως 800 ευρώ

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΑΑΔΕ, οι διασταυρώσεις των στοιχείων προχωρούν άμεσα, ώστε η πρώτη φάση πληρωμών να πραγματοποιηθεί εντός του μήνα
LIFO NEWSROOM
Πόσα δισεκατομμύρια απέφερε στον Τραμπ η στροφή στα κρυπτονομίσματα;

Οικονομία / Πόσα δισεκατομμύρια απέφερε στον Τραμπ η στροφή στα κρυπτονομίσματα;

Ο Ντόναλντ Τραμπ από τον κίνδυνο οικονομικής κατάρρευσης έχει μεταβληθεί σε ισχυρό «πρόεδρο των κρυπτονομισμάτων» - Πώς οι επιχειρήσεις κρυπτονομισμάτων της οικογένειάς του μετατράπηκαν σε πηγή δισεκατομμυρίων, και τι συνεπάγεται αυτό για τη διαφάνεια και την πολιτική εξουσία
LIFO NEWSROOM