Μαξίμου: Επιδιώκεται μηχανισμός που θα ενοποιεί τις προβλέψεις των θεσμών

Μαξίμου: Επιδιώκεται μηχανισμός που θα ενοποιεί τις προβλέψεις των θεσμών Facebook Twitter
0

Τη δημιουργία ενός μηχανισμού για τη γεφύρωση των διαφορών στις προβλέψεις των θεσμών, επιδιώκει το Μαξίμου, σύμφωνα με άτυπη ενημέρωση. Δημοσιεύματα αναφέρουν ότι πρόκειται για μία προσπάθεια να μην εφαρμοστεί η απαίτηση του ΔΝΤ για περικοπές στις συντάξεις από τον Ιανουάριο του 2019 (αντί για το 2020), καθώς το Ταμείο φέρεται να επικαλείται προβλέψεις για την ελληνική οικονομία με τις οποίες δεν συμφωνούν άλλες πλευρές των δανειστών.

Ειδικότερα, το Μαξίμου σημειώνει πως η διαφωνία αφορά τις διαφορετικές προβλέψεις των θεσμών σε ό,τι αφορά το πρωτογενές πλεόνασμα του 2019. Προσθέτει πως αυτό που επιδιώκεται είναι να υπάρξει ένας μηχανισμός, ο οποίος θα ενοποιεί τις προβλέψεις των θεσμών, την ίδια στιγμή που θα τηρεί τα συμφωνηθέντα του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου.

Ακόμα, από την κυβέρνηση επισημαίνεται ότι στις δηλώσεις του, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, έδωσε ιδιαίτερο βάρος στο γεγονός της θετικής ανατροπής των αρχικών δυσοίωνων προβλέψεων των δημοσιονομικών στόχων, τόσο για το 2015 όσο και για το 2016. Υπογράμμισε ειδικότερα ότι τόσο οι προβλέψεις για τον δημοσιονομικό στόχο για το 2015 διαψεύστηκαν θετικά για την ελληνική οικονομία, όσο και ότι το 2016 «παρά τις δυσοίωνες προβλέψεις ως συνήθως του ΔΝΤ και παρά την αβεβαιότητα που το ίδιο προκάλεσε στη διαπραγμάτευση» με τις παράλογες απαιτήσεις του, «το 2016 κλείνει με ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα», δηλαδή με πρωτογενές πλεόνασμα πολύ πάνω του 3%, εξηγώντας ότι ήδη έχει επιτευχθεί από το 2016 ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος που θέτει το πρόγραμμα για το 2018.

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το μεγάλο στοίχημα της ΑΑΔΕ: Ενιαίοι έλεγχοι, ψηφιακή εποπτεία και νέος ρόλος στις αγροτικές ενισχύσεις

Οικονομία / Το μεγάλο στοίχημα της ΑΑΔΕ: Ενιαίοι έλεγχοι, ψηφιακή εποπτεία και νέος ρόλος στις αγροτικές ενισχύσεις

Η νέα φάση για την ΑΑΔΕ αναμένεται να τεθεί σταδιακά σε εφαρμογή από το β΄ εξάμηνο του 2025, με χρονικό ορίζοντα πλήρους ενσωμάτωσης εντός 18-24 μηνών
LIFO NEWSROOM
Ένα στα τρία παιδιά στην Ελλάδα στερείται βασικά αγαθά- Πρωταθλήτρια στην παιδική στέρηση

Οικονομία / Ένα στα τρία παιδιά στην Ελλάδα στερείται βασικά αγαθά- Πρωταθλήτρια στην παιδική στέρηση

Στο 33,6% το ποσοστό των παιδιών που μεγαλώνουν χωρίς βασικά είδη ένδυσης, τροφής, παιγνιδιών ή πρόσβασης σε δραστηριότητες – Δραματική η επίδραση του μορφωτικού επιπέδου των γονέων
LIFO NEWSROOM
Ο Γιάννος Περλέγκας ανεβάζει τον «Κατσούρμπο» του Χορτάτση

Θέατρο / Γιάννος Περλέγκας: «Ο Κατσούρμπος μας είναι μια απόπειρα να γίνουμε πιο αθώοι»

Ο Γιάννος Περλέγκας σκηνοθετεί το έργο του Χορτάτση στο πλαίσιο του στο πλαίσιο του Κύκλου Ρίζες του Φεστιβάλ Αθηνών. Τον συναντήσαμε στις πρόβες όπου μας μίλησε για την αξία του Κρητικού συγγραφέα και του έργου του και την ανάγκη για περισσότερη λαϊκότητα στο θέατρο. Κάτι που φιλοδοξεί να μας δώσει με αυτό το ανέβασμα.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Νομοσχέδιο για επιδότηση ενοικίου: Η ΠΟΜΙΔΑ καταγγέλλει «επιβράβευση» ασυνεπών ενοικιαστών με δημόσιο χρήμα

Οικονομία / Νομοσχέδιο για επιδότηση ενοικίου: Η ΠΟΜΙΔΑ καταγγέλλει «επιβράβευση» ασυνεπών ενοικιαστών με δημόσιο χρήμα

Η Ομοσπονδία υπενθυμίζει ότι αντίστοιχα προβλήματα υπάρχουν και με το ήδη ισχύον επίδομα ενοικίου, που από το 2016 καταβάλλεται απευθείας στους ενοικιαστές «χωρίς να υπάρχει εγγύηση πως αυτοί αποδίδουν τα χρήματα στους ιδιοκτήτες»
LIFO NEWSROOM