ΦΩΤΙΕΣ

Μαξίμου: Επιδιώκεται μηχανισμός που θα ενοποιεί τις προβλέψεις των θεσμών

Μαξίμου: Επιδιώκεται μηχανισμός που θα ενοποιεί τις προβλέψεις των θεσμών Facebook Twitter
0

Τη δημιουργία ενός μηχανισμού για τη γεφύρωση των διαφορών στις προβλέψεις των θεσμών, επιδιώκει το Μαξίμου, σύμφωνα με άτυπη ενημέρωση. Δημοσιεύματα αναφέρουν ότι πρόκειται για μία προσπάθεια να μην εφαρμοστεί η απαίτηση του ΔΝΤ για περικοπές στις συντάξεις από τον Ιανουάριο του 2019 (αντί για το 2020), καθώς το Ταμείο φέρεται να επικαλείται προβλέψεις για την ελληνική οικονομία με τις οποίες δεν συμφωνούν άλλες πλευρές των δανειστών.

Ειδικότερα, το Μαξίμου σημειώνει πως η διαφωνία αφορά τις διαφορετικές προβλέψεις των θεσμών σε ό,τι αφορά το πρωτογενές πλεόνασμα του 2019. Προσθέτει πως αυτό που επιδιώκεται είναι να υπάρξει ένας μηχανισμός, ο οποίος θα ενοποιεί τις προβλέψεις των θεσμών, την ίδια στιγμή που θα τηρεί τα συμφωνηθέντα του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου.

Ακόμα, από την κυβέρνηση επισημαίνεται ότι στις δηλώσεις του, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, έδωσε ιδιαίτερο βάρος στο γεγονός της θετικής ανατροπής των αρχικών δυσοίωνων προβλέψεων των δημοσιονομικών στόχων, τόσο για το 2015 όσο και για το 2016. Υπογράμμισε ειδικότερα ότι τόσο οι προβλέψεις για τον δημοσιονομικό στόχο για το 2015 διαψεύστηκαν θετικά για την ελληνική οικονομία, όσο και ότι το 2016 «παρά τις δυσοίωνες προβλέψεις ως συνήθως του ΔΝΤ και παρά την αβεβαιότητα που το ίδιο προκάλεσε στη διαπραγμάτευση» με τις παράλογες απαιτήσεις του, «το 2016 κλείνει με ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα», δηλαδή με πρωτογενές πλεόνασμα πολύ πάνω του 3%, εξηγώντας ότι ήδη έχει επιτευχθεί από το 2016 ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος που θέτει το πρόγραμμα για το 2018.

Οικονομία
0

ΦΩΤΙΕΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το αναποτελεσματικό Ελληνικό κράτος και οι ορατοί κίνδυνοι

LiFO politics / Το αναποτελεσματικό ελληνικό κράτος και οι ορατοί κίνδυνοι

«Ο κίνδυνος σήμερα δεν είναι η χρεοκοπία αλλά μια στασιμοκατάσταση, στην οποία η χώρα δεν θα αναπτύσσεται, και ένα μέρος της κοινωνίας αυτό το βιώνει ήδη»: Ο διευθυντής του BusinessDaily.gr Γιάννης Παπαδογιάννης μιλά στη Βασιλική Σιούτη και επισημαίνει ότι η χώρα απορροφά επιδοτήσεις, αλλά όχι δημιουργικά.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Voucher 750 ευρώ για εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα – Ανοίγουν οι αιτήσεις, όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Οικονομία / Voucher 750 ευρώ για εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα – Ανοίγουν οι αιτήσεις, όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Ξεκινά αύριο η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το νέο επιδοτούμενο πρόγραμμα κατάρτισης της ΔΥΠΑ – Ποιες δεξιότητες καλύπτει, ποιοι είναι δικαιούχοι και πώς θα διασφαλίσετε τη συμμετοχή σας
LIFO NEWSROOM
Έρχονται νέοι ευρωπαϊκοί πόροι ύψους €8 δισ. για έργα σε ενέργεια, στέγαση και συγκοινωνίες

Οικονομία / Έρχονται νέοι ευρωπαϊκοί πόροι ύψους €8 δισ. για έργα σε ενέργεια, στέγαση και συγκοινωνίες

Από το 2026 έως το 2032, θα ενισχυθούν δράσεις για την ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών, τη φοιτητική στέγαση, τις συγκοινωνίες, την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και τη στήριξη ευάλωτων νοικοκυριών και μικρών επιχειρήσεων
LIFO NEWSROOM
Το μεγάλο στοίχημα της ΑΑΔΕ: Ενιαίοι έλεγχοι, ψηφιακή εποπτεία και νέος ρόλος στις αγροτικές ενισχύσεις

Οικονομία / Το μεγάλο στοίχημα της ΑΑΔΕ: Ενιαίοι έλεγχοι, ψηφιακή εποπτεία και νέος ρόλος στις αγροτικές ενισχύσεις

Η νέα φάση για την ΑΑΔΕ αναμένεται να τεθεί σταδιακά σε εφαρμογή από το β΄ εξάμηνο του 2025, με χρονικό ορίζοντα πλήρους ενσωμάτωσης εντός 18-24 μηνών
LIFO NEWSROOM
Ένα στα τρία παιδιά στην Ελλάδα στερείται βασικά αγαθά- Πρωταθλήτρια στην παιδική στέρηση

Οικονομία / Ένα στα τρία παιδιά στην Ελλάδα στερείται βασικά αγαθά- Πρωταθλήτρια στην παιδική στέρηση

Στο 33,6% το ποσοστό των παιδιών που μεγαλώνουν χωρίς βασικά είδη ένδυσης, τροφής, παιγνιδιών ή πρόσβασης σε δραστηριότητες – Δραματική η επίδραση του μορφωτικού επιπέδου των γονέων
LIFO NEWSROOM