Ματιέ Πιγκάς: Να απομειωθεί κατά το 50% το χρέος της Ελλάδας

Ματιέ Πιγκάς: Να απομειωθεί κατά το 50% το χρέος της Ελλάδας Facebook Twitter
Φωτ.: Menelaos Myrillas / SOOC
1

Ο Ματιέ Πιγκάς, ανώτατο στέλεχος της τράπεζας Lazard, η οποία παρείχε συμβουλές στην ελληνική κυβέρνηση όσον αφορά την αναδιάρθρωση του χρέους της ως το 2012, εισηγήθηκε σήμερα τη μείωση κατά 50% του χρέους που διακρατούν οι πιστωτές που ανήκουν στον επίσημο τομέα.


«Αυτή η αναδιάρθρωση είναι απολύτως απαραίτητη. Δεν είναι μόνον απαραίτητη, αλλά είναι επίσης εφικτή», είπε ο Ματιέ Πιγκάς σε μια δήλωσή του στον γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό BFM Business, και πρόσθεσε πως «η Ελλάδα έχει γίνει εργαστήριο για αυτό στο οποίο μπορεί να μετατραπεί όλη η Ευρώπη αύριο».

«Πιστεύω ότι πρέπει να απομειωθεί κατά το 50% το χρέος της Ελλάδας που διακρατείται από δημόσιους φορείς», πρόσθεσε ο αντιπρόεδρος της Λαζάρ στην Ευρώπη.

Η γαλλοαμερικανική τράπεζα είχε προσφέρει συμβουλές στην Ελλάδα το 2010 και το 2012 και σήμερα παίζει ρόλο συμβούλου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΕΝΟΙΚΙΟΥ ΠΛΗΡΩΜΗ

Οικονομία / Επιστροφή ενοικίου: Πότε πληρώνεται σε όσους κάνουν τροποποιητικές δηλώσεις έως 12 Δεκεμβρίου

Τροποποιητικές δηλώσεις Ε1 μπορούν να γίνουν, χωρίς πρόστιμο και χωρίς επιπλέον φόρο, εφόσον οι αλλαγές αφορούν μόνο τα στοιχεία, που σχετίζονται με τη δαπάνη του ενοικίου
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια