Ματαίωση διαγωνισμού για τα self test - Διακρατικές συμφωνίες με την Κίνα

Ματαίωση διαγωνισμού για τα self test - Διακρατικές συμφωνίες με την Κίνα Facebook Twitter
φωτό αρχείου/eurokinissi
0

Η ματαίωση του διαγωνισμού προμήθειας 10.000.000 self test, έδωσε τελικά την δυνατότητα για διακρατικές συμφωνίες με την Κίνα, με τους αρμοδίους να παρακάμπτουν τους μεσάζοντες.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρχές ήρθαν σε απευθείας διαπραγμάτευση με την μητρική κινεζική εταιρεία. Έτσι για 10.000.000 self test το ελληνικό δημόσιο θα δαπανήσει περίπου 13.000.000 ευρώ, δηλαδή κάτω των δύο ευρώ το τεστ ενώ στον 1ο διαγωνισμό για 6.400.000 self test δαπανήθηκαν περίπου 20.000.000 ευρώ. 

Το χρονικό του διαγωνισμού

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, 53 εταιρείες εκδήλωσαν ενδιαφέρον και 2 κρίθηκαν ανάδοχες εταιρείες, η μία με 2,6 εκατ. τεστ και η άλλη με 7,4 εκατομμύρια τεστ.

Ωστόσο η μία ανάδοχος με τα 7,4 εκατ self test αποκλείστηκε καθώς όταν ζητήθηκε πιστοποίηση εμφάνισε μία ενδιάμεση εταιρεία, η οποία ελέγχεται από τις κινεζικές αρχές για πλαστές παρτίδες τεστ με λογότυπο της μητρικής εταιρείας.

Σημειώνεται ότι η εν λόγω εταιρεία έχει ακυρώσει την παλιά συμφωνία καθώς δεν είχε την έγκριση του εργοστασίου.

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πόσα δισεκατομμύρια απέφερε στον Τραμπ η στροφή στα κρυπτονομίσματα;

Οικονομία / Πόσα δισεκατομμύρια απέφερε στον Τραμπ η στροφή στα κρυπτονομίσματα;

Ο Ντόναλντ Τραμπ από τον κίνδυνο οικονομικής κατάρρευσης έχει μεταβληθεί σε ισχυρό «πρόεδρο των κρυπτονομισμάτων» - Πώς οι επιχειρήσεις κρυπτονομισμάτων της οικογένειάς του μετατράπηκαν σε πηγή δισεκατομμυρίων, και τι συνεπάγεται αυτό για τη διαφάνεια και την πολιτική εξουσία
LIFO NEWSROOM
Πάνω από 6 ευρώ το πακέτο: Η συζήτηση για νέες αυξήσεις στα τσιγάρα

Οικονομία / Πάνω από 6 ευρώ το πακέτο: Η συζήτηση για νέες αυξήσεις στα τσιγάρα

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιδιώκει τη σταδιακή εξίσωση των τιμών και των φόρων μεταξύ των κρατών-μελών, ώστε να περιοριστεί το «τουριστικό κάπνισμα», το φαινόμενο κατά το οποίο καταναλωτές αγοράζουν φθηνότερα τσιγάρα από γειτονικές χώρες
LIFO NEWSROOM