Κορωνοϊός: Σενάριο αναβολής των επιταγών εξετάζουν ΥΠΟΙΚ, ΤτΕ και τράπεζες

Κορωνοϊός: Σενάριο αναβολής των επιταγών εξετάζουν ΥΠΟΙΚ, ΤτΕ και τράπεζες Facebook Twitter
Σενάριο αναβολής των επιταγών εξετάζουν ΥΠΟΙΚ, ΤτΕ και τράπεζες λόγω κορωνοϊού (Eurokinissi)
0

Λύσεις για το ζήτημα των μεταχρονολογημένων επιταγών λόγω των έκτακτων οικονομικών μέτρων του κορωνοϊού εξετάζουν το υπουργείο Οικονομικών από κοινού με την Τράπεζα της Ελλάδος και τις τράπεζες.

Αν και το σχέδιο δεν έχει επικυρωθεί, βρίσκεται στο στάδιο της τελικής επεξεργασίας και προβλέπει τη δημιουργία συγκεκριμένου προϊόντος από τις τράπεζες, το οποίο θα μεταφέρει την υποχρέωση πληρωμής του εκδότη της επιταγής για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Επικρατέστερο σενάριο, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το protothema.gr, είναι οι 60–70 ημέρες. Η δυνατότητα ωστόσο χρήσης του προϊόντος θα είναι στην επιλογή των τραπεζών και θα αφορά επιχειρήσεις που κρίνουν οι τράπεζες ότι διαθέτουν αξιοπιστία.

Πιο συγκεκριμένα, το εν λόγω προϊόν αναμένεται να «προβλέπει συγκεκριμένα στάδια ενεργειών ώστε αυτός που έχει λάβει την επιταγή να την πληρωθεί από την τράπεζα και ταυτόχρονα ο εκδότης της με κάποια μορφής παράλληλη εγγύηση του Δημοσίου να αναλαμβάνει την υποχρέωση να εξοφλήσει την επιταγή στην τράπεζα καταβάλλοντας τόκο για το συγκεκριμένο ποσό.»

Κυβερνητικές ανακοινώσεις αναμένονται τις επόμενες ημέρες ενώ την ίδια ώρα εξετάζεται η υιοθέτηση ενός οικονομικού μοντέλου για τη διευκόλυνση με συγκεκριμένες ρυθμίσεις των ιδιωτών δανειοληπτών.

Τα μέτρα αυτά αφορούν σε ιδιώτες δανειολήπτες που ζητούν από τα καταστήματα προσωρινή ρύθμιση λόγω προβλημάτων. Η ικανοποίηση δε, ή μη αυτών, θα είναι στην ευχέρεια της τράπεζας.

Με πληροφορίες από το protothema.gr

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ