Έναν διάλογο που είχε με τον Πολ Τόμσεν την εποχή που ο Δανός ήταν ο άνθρωπος του ΔΝΤ στη χώρα μας αποκάλυψε χθες ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης μιλώντας στην επιτροπή για τα μνημόνια στη Βουλή.

 

Αρχικά ο κ. Κορκίδης μίλησε για τραγικά λάθη που έχουν γίνει με τα μνημόνια αλλά και για τις επισκέψεις της Τρόικα που, όπως είπε, «τρομοκρατούσαν την αγορά ανά δίμηνο, τρίμηνο».

 

«Είχαν επιπτώσεις αυτές οι επισκέψεις. Φτάσαμε να έχουμε 77 δισ. ευρώ σε ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο, ενώ 82 δισ. ευρώ έφθασαν τα κόκκινα δάνεια» ανέφερε ο κ. Κορκίδης και στη συνέχεια αναφέρθηκε στη συνάντηση του με τον Τόμσεν:


«Μια φορά, το Δεκέμβριο του 2011, μας επισκέφθηκε η τρόικα -ο κ. Μαζούχ, ο κ. Τόμσεν, στα γραφεία μας, χωρίς να συνοδεύεται από ελληνική εκπροσώπηση. Όταν αντιδράσαμε στο αίτημά τους για μείωση μισθών και πήγαμε να κάνουμε σύγκριση με αντίστοιχους μισθούς άλλων ευρωπαϊκών χωρών, ξέρετε τι μας είπε ο κ. Τόμσεν; Κάνετε μεγάλο λάθος. Δείτε τους μισθούς στην Νοτιοανατολική Ευρώπη και στα Βαλκάνια, γιατί εκεί ανήκετε. Όταν τον ρώτησα, ποιος νομίζει ότι πρέπει να είναι ο μισθός, μου είπε, 300 ευρώ καλά είναι. Τότε τον ρώτησα πόσα παίρνει αυτός».

 

Απάντηση ο Τόμσεν δεν έδωσε στον κ. Κορκίδη, πάντως σύμφωνα με δημοσιεύματα του 2012 ο μισθός του από το ΔΝΤ ήταν εκείνη την εποχή 309 χιλιάδες δολάρια το χρόνο.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr