Δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός της κυβέρνησης για μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα.

 

Αυτό ξεκαθάρισε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ. Όπως είπε, σε αυτό το ζήτημα δίνεται έμφαση στους ελέγχους για να αποφευχθούν φαινόμενα νοθείας και φοροδιαφυγής.

 

Στο θέμα της φορολογίας η κυβέρνηση, όπως τόνισε, έχει δώσει προτεραιότητα στη μείωση των φόρων για την εργασία, όπως και των φόρων για τις επιχειρήσεις, με στόχο επενδύσεις, που θα φέρουν θέσεις εργασίας. Από το δεύτερο εξάμηνο θα έχουμε και μία σημαντική μείωση στην εισφορά αλληλεγγύης.

 

Οι μειώσεις στους φόρους, που αφορούν την κατανάλωση θα έρθουν σε δεύτερο χρόνο και επομένως για την ώρα δεν υπάρχει θέμα μείωσης του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα.

 

Στο μεταξύ, την περασμένη εβδομάδα αυξήθηκαν σταδιακά οι τιμές στα καύσιμα λόγω της κρίσης στην Μέση Ανατολή και την εφαρμογή της νομοθεσίας για την βιοαιθανόλη.

 

Στο θέμα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, ο κ. Πέτσας σημείωσε ότι η ονοματολογία πλήττει το κύρος του Προέδρου της Δημοκρατίας, με την ταυτόχρονη παρατήρηση ότι η κυβέρνηση είναι η μόνη που δεν επιδόθηκε σε ονοματολογία το διάστημα αυτό.