Κακοκαιρία Ελπίς: Αποζημιώσεις σε όσους έμειναν χωρίς ρεύμα- Άνοιξε η πλατφόρμα για τις ζημιές οικιακών συσκευών

Κακοκαιρία «Ελπίς»: Άνοιξε η πλατφόρμα για τις αποζημιώσεις όσων έμειναν χωρίς ρεύμα Facebook Twitter
ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ / EUROKINISSI
0

Αποζημιώσεις σε όσα νοικοκυριά έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα για περισσότερες από 24 ώρες, εξαιτίας των βλαβών στο δίκτυο που προκάλεσε η κακοκαιρία «Ελπίς», προανήγγειλε ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Κώστας Σκρέκας.

Ωστόσο, δεν προχώρησε σε διευκρινήσεις σχετικά με το ύψος του ποσού που σχεδιάζεται να δοθεί.

«Δεν μπορεί κανείς να πει ότι όλα πήγαν τέλεια όταν νοικοκυριά έμειναν χωρίς ρεύμα για μέρες, από το πέρασμα της κακοκαιρίας», σημείωσε ο κ. Σκρέκας, μιλώντας στον ΑΝΤ1. 

Σχετικά με τις αποζημιώσεις ο κ. Σκρέκας ανέφερε ότι για τις οικιακές συσκευές που υπέστησαν ζημιές από τις διακοπές ρεύματος έχει ανοίξει ήδη η ηλεκτρονική πλατφόρμα για να υποβάλουν τα στοιχεία τους οι δικαιούχοι και για να δηλώσουν τη ζημιά.

Υπογράμμισε ακόμα ότι ο ΔΕΔΔΗΕ έχει ξεκινήσει την εγκατάσταση 4 εκατομμυρίων έξυπνων μετρητών κάτι που όπως είπε θα βοηθήσει ώστε να γνωρίζουν οι τεχνικοί που ακριβώς υπάρχει βλάβη.

Για τις επιδοτήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος και φυσικού αερίου ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας είπε ότι θα δοθεί και τον Φεβρουάριο και υπογράμμισε ότι η επιδότηση θα είναι ανάλογη της αύξησης που θα υπάρξει στην χονδρεμπορική. «Για όσο διάστημα διαρκεί η ενεργειακή κρίση θα στηρίζουμε νοικοκυριά και επιχειρήσεις», τόνισε ο κ. Σκρέκας.

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ