Ηλεκτρικό Ρεύμα: Σήμερα η εξειδίκευση της επιδότησης – Ποια τιμολόγια θα στηριχθούν

Ηλεκτρικό Ρεύμα: Σήμερα η εξειδίκευση της επιδότησης – Ποια τιμολόγια θα στηριχθούν Facebook Twitter
Φωτ. Αρχείου: Unsplash
0

Σήμερα θα εξειδικεύσει ο υπουργός Ενέργειας, Θεόδωρος Σκυλακάκης, το νέο μέτρο στήριξης των τιμολογίων ηλεκτρικού ρεύματος, το οποίο εξήγγειλε χθες ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε τηλεοπτική συνέντευξη του.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε την έκτακτη φορολόγηση των παραγωγών ενέργειας για δύο μήνες για να επιδοτηθεί η κατανάλωση του ρεύματος τον Αύγουστο. 

Ο κ.  Μητσοτάκης δήλωσε πως η «απόφαση της κυβέρνησης είναι να επιβάλει για τους επόμενους δύο μήνες ένα έκτακτο τέλος στους παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας από φυσικό αέριο, έτσι ώστε να χρησιμοποιήσουμε τα έσοδα αυτά για να μπορέσουμε να ανακουφίσουμε τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος τον μήνα Αύγουστο. Διότι αυτή τη στιγμή, με την πορεία των τιμών, πράγματι οι πολίτες τον Αύγουστο θα έβλεπαν μία απότομη αύξηση των τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος».

Ο πρωθυπουργός εξήγησε ότι βλέπουμε έξαρση τιμών στη χονδρική τιμή και χωρίς αυτή την παρέμβαση αυτή η έξαρση θα «χτυπούσε» τους λογαριασμούς των καταναλωτών. Ανέφερε ότι το τέλος θα επιβληθεί για δύο μήνες και η επιδότηση αφορά σε πρώτη φάση τον Αύγουστο.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν πως θα επιδοτηθούν τα πράσινα τιμολόγια και ενδεχομένως τα κίτρινα, κυμαινόμενα τιμολόγια.

Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν πως θα επιδοτηθεί η τιμή του ρεύματος πάνω από 15 λεπτά η κιλοβατώρα, γεγονός που θα οδηγούσε στην πληρωμή από τους καταναλωτές του ποσού μέχρι τα 15 λεπτά και την επιδότηση του ποσού πέραν των 15 λεπτών.


 

Οικονομία
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2026 ΒΟΥΛΗ

Οικονομία / Στη Βουλή ο προϋπολογισμός 2026: Τι προβλέπει για μεσαία τάξη, νέους και οικογένειες με παιδιά

Κυρίαρχα στοιχεία του κρατικού προϋπολογισμού 2026, είναι η ενίσχυση του εισοδήματος και η μείωση των φορολογικών βαρών για τη μεσαία τάξη, τους νέους και τις οικογένειες με παιδιά
LIFO NEWSROOM
ΦΤΩΧΕΙΑ OXFAM

Οικονομία / Oxfam: Τα περσινά κέρδη των δισεκατομμυριούχων της G20 θα έβαζαν τέλος στη φτώχεια των ανθρώπων

Η ΜΚΟ καλεί οι πλούσιοι του κόσμου να «φορολογηθούν με δίκαιο τρόπο για να συμβάλουν να τερματιστεί η φτώχεια και να καταπολεμηθεί η απορρύθμιση του κλίματος»
LIFO NEWSROOM
Τουρισμός για Όλους 2025: Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι της χαμηλής περιόδου

Οικονομία / Τουρισμός για Όλους 2025: Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι της χαμηλής περιόδου

Οι νέοι κληρωθέντες δικαιούχοι θα λάβουν άμεσα ενημέρωση μέσω της αίτησής τους στην πλατφόρμα του προγράμματος και στη συνέχεια προσωπική ειδοποίηση για τη διαδικασία έκδοσης των νέων καρτών μέσω sms και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
LIFO NEWSROOM
Αναβάθμιση-ορόσημο από τον οίκο Fitch: Η Ελλάδα στη βαθμίδα BBB με σταθερές προοπτικές

Οικονομία / Αναβάθμιση-ορόσημο από τον οίκο Fitch: Η Ελλάδα στη βαθμίδα BBB με σταθερές προοπτικές

Με αυτή την αναβάθμιση ο οίκος κλείνει έναν ισχυρά θετικό γύρο αξιολογήσεων για το 2025, ενδυναμώνοντας το προφίλ σταθερότητας της ελληνικής οικονομίας απέναντι στις παγκόσμιες αγορές
LIFO NEWSROOM