Ηλεκτρικό ρεύμα: Επιδότηση 63,9 λεπτά ανά κιλοβατώρα στα νοικοκυριά

Ηλεκτρικό ρεύμα: Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash.
0

Τα ποσά των επιδοτήσεων στην κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος, ανακοίνωσε ο υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας με σκοπό την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων της ενεργειακής κρίσης

Πιο συγκεκριμένα, συνολικά 1,9 δισεκατομμύρια ευρώ θα διατεθούν για την επιδότηση νοικοκυριών και επιχειρήσεων τον μήνα Σεπτέμβριο.

Όσον αφορά τα οικιακά τιμολόγια η επιδότηση τον επόμενο μήνα θα απορροφήσει το 94% των αυξήσεων φτάνοντας τα 63,9 λεπτά ανά κιλοβατώρα. Η επιδότηση αφορά σε όλες τις παροχές κύριας και μη κύριας κατοικίας, για το σύνολο της μηνιαίας κατανάλωσης, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια και ανεξαρτήτως παρόχου και εμπεριέχει περίπου έξι εκατομμύρια οικιακές παροχές.

Για τους δικαιούχους κοινωνικού οικιακού τιμολογίου η επιδότηση φθάνει στα 67,7 λεπτά ανά κιλοβατώρα απορροφώντας σχεδόν το 100% της αύξησης.

Παράλληλα, όσον αφορά τις επαγγελματικές παροχές ισχύος μέχρι 35kVA η επιδότηση ανέρχεται στα 60,4 λεπτά απορροφώντας το 89% της αύξησης. 

Το μέτρο αυτό αφορά σε 1.250.000 επαγγελματικές παροχές επιχειρήσεων όπως εστιατόρια, εμπορικά καταστήματα, περίπτερα, ψιλικά, κομμωτήρια, γραφεία, αρτοποιία κλπ και υπολογίζεται στα 401 εκατομμύρια ευρώ για τον Σεπτέμβριο.

Για τις υπόλοιπες εμπορικές και βιομηχανικές παροχές στα 34,2 λεπτά και για το αγροτικό τιμολόγιο στα 63,9 λεπτά

«Θα έχουμε δύσκολο χειμώνα»

Ο κ. Σκρέκας τόνισε στις δηλώσεις του ότι «σύμφωνα με όλα τα δεδομένα που διαμορφώνονται σήμερα στο γεωπολιτικό και οικονομικό πεδίο πρόκειται να έχουμε ένα χειμώνα γεμάτο προκλήσεις και δυσκολίες σε ό,τι αφορά στην επάρκεια εφοδιασμού και τις τιμές της ενέργειας».

«Ο συνεχιζόμενος πόλεμος επιδεινώνει δραματικά την ενεργειακή κρίση και οι πρόσφατες ανακοινώσεις της Gazprom ότι θα σταματήσει εντελώς τη ροή φυσικού αερίου για τρεις ημέρες λόγω συντήρησης, από τις 31 Αυγούστου έως τις 2 Σεπτεμβρίου, επιτείνουν περαιτέρω το πρόβλημα, με αποτέλεσμα οι τιμές του φυσικού αερίου χθες να κινηθούν πάνω από τα 270 ευρώ/MWh», είπε χαρακτηριστικά. 

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ