Ιβ Μερς: Η ΕΚΤ συνεχίζει να ανησυχεί για τα «κόκκινα» δάνεια των τραπεζών της ευρωζώνης

Ιβ Μερς: Η ΕΚΤ συνεχίζει να ανησυχεί για τα «κόκκινα» δάνεια των τραπεζών της ευρωζώνης Facebook Twitter
0

Η ΕΚΤ συνεχίζει να ανησυχεί για το εύρος των «κόκκινων» δανείων που βαραίνουν τους ισολογισμούς των τραπεζών της ευρωζώνης, δήλωσε σήμερα το μέλος της Κεντρικής Τράπεζας, Ιβ Μερς (Yves Mersch).


Μιλώντας σε συνέδριο στο Μιλάνο, τόνισε ότι οι προτεινόμενοι κανόνες της ΕΚΤ δεν στοχεύουν σε μία συγκεκριμένη χώρα, ενώ παραδέχτηκε ότι το πρόβλημα των «κόκκινων» δανείων είναι εντονότερο σε κάποια κράτη-μέλη.


Σύμφωνα με το Reuters, ο κ. Μερς υπεραμύνθηκε των κανόνων λέγοντας ότι στόχος της ΕΚΤ δεν είναι να μειώσει την ικανότητα δανεισμού αλλά η δημιουργία ενός υγιεινούς τραπεζικού συστήματος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΕΝΟΙΚΙΟΥ ΠΛΗΡΩΜΗ

Οικονομία / Επιστροφή ενοικίου: Πότε πληρώνεται σε όσους κάνουν τροποποιητικές δηλώσεις έως 12 Δεκεμβρίου

Τροποποιητικές δηλώσεις Ε1 μπορούν να γίνουν, χωρίς πρόστιμο και χωρίς επιπλέον φόρο, εφόσον οι αλλαγές αφορούν μόνο τα στοιχεία, που σχετίζονται με τη δαπάνη του ενοικίου
LIFO NEWSROOM
Από τη ΔΕΗ το φθηνότερο πράσινο τιμολόγιο της αγοράς τον Δεκέμβριο  

Οικονομία / Από τη ΔΕΗ το φθηνότερο πράσινο τιμολόγιο της αγοράς τον Δεκέμβριο  

Για ακόμη έναν μήνα, η ΔΕΗ διατήρησε την τελική τιμή του κυμαινόμενου πράσινου οικιακού τιμολογίου Γ1/Γ1Ν στα 0,13928 €/kWh, ακριβώς στα επίπεδα του Νοεμβρίου, με στόχο να παραμείνει σταθερή και ανταγωνιστική για τα νοικοκυριά.
LIFO NEWSROOM