Χρηματιστήριο Αθηνών: Κλείσιμο με άνοδο μετά από οκτώ πτωτικές συνεδριάσεις

Χρηματιστήριο Αθηνών: Κλείσιμο με άνοδο μετά από οκτώ πτωτικές συνεδριάσεις Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ - Φωτογραφία Αρχείου
0

Ανέκαμψαν οι τιμές των μετοχών στη σημερινή συνεδρίαση, μετά από οκτώ συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις, στη διάρκεια των ο οποίων ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης είχε καταγράψει συνολικές απώλειες 4,95%.

Η ανάκαμψη υποστηρίχθηκε από το θετικό κλίμα των διεθνών αγορών, καθώς εντείνονται οι ελπίδες των επενδυτών γύρω από ένα πιθανόν εμβόλιο κατά του κορωνοϊού. Η άνοδος των τιμών των μετοχών δεν συνοδεύθηκε από αύξηση του τζίρου, ο οποίος κυμάνθηκε κάτω από τα 50 εκατ. ευρώ.

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 637,29 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 1,28%. Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε υψηλότερη τιμή στις 642,51 μονάδες (+2,11%). Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 48,57 εκατ. ευρώ, ενώ διακινήθηκαν 27.441.518 μετοχές. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 1,34%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε σε ποσοστό 1,13%.

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι δείκτες των Τροφίμων (+4,65%) και των Κατασκευών (+2,26%), ενώ απώλειες σημείωσε μόνο ο δείκτης των Τηλεπικοινωνιών(-2,54%). Ανοδικά κινήθηκαν 79 μετοχές, 38 πτωτικά και 17 παρέμειναν σταθερές.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ